Thursday, July 5, 2012

Pencarian stroller

Kebanyakkan barang baby semua dah ada...almost 90%.
Sekarang ni misi mencari stroller pula....hehehe..
Selalu orang beli stroller bila baby dah besar skit kan...tapi hani saje
nak cari awal-awal, senang skit....sbb benda tu memang nak pakai jugak nanti kan...
So, baik ready awal2...lagipun hani nak ajar baby duduk dlm stroller tu dari kecik lagi...
Tak nak jadi mcm anak buah  hani tu, dah umur 3 bln++ baru daddynya belikan stroller,
budak kecik yang semakin cerdik tu mana la nak sgt dok dlm stroller, asik nak dukung jer...dah la boolaattt, mana larat nak dukung lama hahaha...klu pegi shopping, stroller jadi tpt letak barang la pulak...

Ikutkan banyak sgt stroller idaman hati...
tapi kena cari yang under bujet la kan...

 Antara ciri-ciri stroller yang dicari adalah:
1. Tiga roda - senang nak control, lebih stabil
2. Baby boleh mengadap mama dia 
3. Bujet tidak lebih RM500
4. Design menarik, tertarik dan daboommm...hehehe

Setelah disurvey....ni antara yang hani berkenan, jenama Sweetcheery.
Design ala-ala quinny kan....[nak beli quinny design, xmampu huhuhu ]
Stroller ni boleh dibuka dan diletakkan car seat baby. Mudah kan...lepas keluarkan dari 
kereta, boleh terus plug in je kat stroller ni...tapi car seat ni kena beli lain la, bukan dalam pakej harga tu sekali...cun kan, berkenan sangat yang ni. Tapi hani tak plan nak beli car seat sebab abg nak bagi dia punya, anak dia dah xmuat letak dalam car seat tu...rasa membazir lak kalau nak beli yang lain kan...

SCR 6
Harga : RM 479
Ciri-ciri di sini

Boleh ubah tempat duduk tu bila nak baringkan baby...klau newborn mestilah kena baring je kan...tak boleh 
duduk lagi...cuma dekat kaki tu terhad la skit, xboleh nak luruskan sepenuhnya...klu baby kakinya panjang sikit, mesti rasa sempit kan...

*pinjam gambar dari mudah.com


 Berkenan dengan design ni sebenarnya...tapi yang ni ada kaler hitam jer...kalau boleh nak cari kaler yang ceria skit macam kaler merah kan...walaupun design ni ada 4 roda, tapi lebih kurang macam 3 roda je sbb tayar depan tu kecik. Fungsi yang lain sama je macam SCR 6 .

 SCR 5
Harga : RM 469
Ciri-ciri di sini

En suami berkenan dengan yang bawah ni...over bujet tapi masih boleh dipertimbangkan.
Walaupun tukang bayar en suami, tapi isteri kena control juga kan...hehe...
sebenarnya kami dah tengok design ni di Jusco Mid Valley, bila pegang kusyen dalam tu mmg best...
Sedappp jer...mmg kalau baby dok dalam tu rasa selesa sangat la....

Yang paling best, boleh adjust jadi stroller bakul...comel gilerr..tak seperti SCR 5 dan SCR 6, bila adjust bahagian kaki tu xbole lurus macam SCR 9 ni....cuma tak menepati ciri yang hani nak la kan...sbb 4 roda :-)
Uni Cradle Stroller
Harga : RM 599
Ciri-ciri stroller boleh tgk sini


Yang ni pulak yang terbaru...
Hani rasa gabungan Uni Cradle Stroller + SCR6...sebab boleh letar car seat mcm SCR6 & SCR5 dan boleh ubah jadi bakul macam Uni Cradle Stroller.


SCR 9
Harga : RM539 
Ciri-ciri di sini

Hani ada jumpa website yang jual lebih murah dari website sweetcheery ni. Sebab sekarang ni kedai tu tgh buat sale.
Hani ada sms org tu semalam tnya stok SCR6. Stok baru sampai hari ni. Better tanya stok dulu kan sebelum pergi ke kedai, nanti buat penattt je kalau stok tak de. Tak sabarnya rasa nak beli hehehe....
Lokasi : Mahkota Cheras, KL

Eh...eh...tapi sebenarnya tak decide lagi nak beli yang mana. Confiusss lagi ni...
kawan2, tolong vote utk saya ^_^

Tuesday, July 3, 2012

shopping online lagi....bila la nak insaf ni !!!!

Hari ni sampai lagi 2 parcel ke opis...hehe..asik shopping online jer...senang, mudah dan jimat kan...mesti org yg jaga kaunter dah jemu, asik parcel dia ni je....xde org lain dah...tiap2 mggu ada je benda yang dibeli...ekekekeke
Kali ni hani shopping 'mommy beg' utk letak barang2 baby kalau nak keluar jalan2 nanti...beg ni sbnarnya 2 in 1, kalau tak nak letak brg baby...bole juga jadikan handbeg kita..hani pilih kaler coffee...kebetulan kaler ni je yang tinggal lagi...next week baru masuk stok yang baru dan ada kaler2 yang lain tu...

 



Ada 4 kaler yg menarik...mmg puas hati beg ni sebab bahagian dalam mmg besar,
dan banyak compartment...

Hani beli di sini...
Shipping pun cepat...
Harga RM 50 termasuk pos...
Kalau ada yang berminat...terjah2 la fb akak ni...


Barang yang kedua pulak....jeng...jeng..jeng....


*pic from google
 
Mothercare 4 position baby carrier
Harga RM 60 (+ RM 6 kos pos)

Beli di blog safiyyah osman...
Hani survey di internet, harga carrier ni dalam lingkungan RM 80 - RM 150..
Retail price di Mothercare RM 265
safiyyah beli secara borong...so, kita kena buat pre order dulu...
safiyyah akan kumpul org2 yang nak beli, so dapat la murah dari supplier kan 
kalau beli banyak...

 Carrier ni ada 2 kaler....merah & biru...
Hani berkenan yang merah, tapi xde pulak...
So, dapat kaler biru...xkisah la kan...
Sama jer...janji boleh guna...

Ciri-ciri :

Offers 4 positions including nursing position for discreet feeding- perfect for an active breast feeding mum.
  • 4-position carrier: baby faces you from birth (from 3.5kg), baby faces outwards (from 3mths), baby rides piggy-back style(from 3 mths), or lies in the nursing position for discreet feeding
  • Suitable from birth to 12kg
  • Gel padded strap - your little one will keep growing heavier, but our unique gel filled ventilated shoulder strap ensures that you'll always stay comfortable
  • Sophisticated support - a special ergonomic design spreads the weight across your back, front and shoulders, improving your balance and comfort
  • Simple expansion - our unique zip-pull adjusters let you easily expand your carrier to suit your growing baby
  • Removable liner
  • Comfort cushioned with special padding on the inner seat and leg and arm hole to give baby a comfy, cosy ride
  • Easy flat opening - hassle free design makes it simple to put your baby into the carrier
  • Easy adjust straps - for a snug, comfy fit everytime
  • Machine washable
  • Available In Blue Black Colour and Red Black Colo

hadiah besday yang tertunggak

Finally, dapat juga hadiah besday yang tertunggak selama 3 bln lepas ^_^
Tq so much mr hubby....tq kerana menunaikan permintaan isteri mu yg demand ni hehe...ala, sekali sekala kan...besday setahun sekali jerrrr...ekekekeke

 Luv u mr hubby 
(eleh...hani, time dpt hadiah masa tu la nak cakap luv kan...kan...)




Galaksi Tab 7.7 

*pic from google

Boleh tgk spec secara detail di sini. Setelah dibuat perbandingan, spec tab 7.7 adalah paling bagus dari segi screen display, processor, paling ringan dan paling nipis. Harga sekitar RM1600-RM1700.

* Sekarang ni dah keluar model baru Tab2 10.1 & 7.0..check it out !!!




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...