Saturday, November 30, 2013

Baby Stuff: Summer Deluxe Baby Bather

assalammualaikum semua...

lamanya tak tak update blog...rindu tak kat kite??? heee perasan sungguh..
banyak benda nak dikongsi kan...tapi masa tak mengizinkan la..
sekarang ni aku masih lagi dalam tempoh berpantang...dah 31 hari -tapi macam dah abis pantang je gayanya huhu
ni dapat update blog pun sebab anak-anak tengah tido...
sebelum diaorang bangun..kena up kan entry yang pendek-pendek je dulu..

kali ni aku nak share pasal barang baby dulu.
walaupun ni anak kedua...aku masih lagi rasa gayat nak mandikan baby...
risau weeiii...
untuk 2 minggu pertama mak aku yang tolong mandikan.
ye la...lagipun aku masih sakit lagi...tak mampu nak bergerak banyak [alasan semata] heee


dulu masa awliya aku beli baby bath sling jenama first year
lama juga aku guna benda ni...
sampai la aku rasa konpiden nak mandikan awliya tanpa guna bantuan apa2..
cuma aku rasa benda ni ada sedikit kelemahan sebab sling ni kena dipakai pada bath tub saja..leceh juga
lepas tu bila baby dah berat sikit...sling tu akan melendut ke bawah...
bila awliya dah berat, dah sampai mencecah permukaan bath tub tu..terus aku tak guna dah.
jadi kali ni aku nak try yang lain pula



aku pun mengoogle untuk cari baby bather yang lain..
jumpa Summer Deluxe Baby Bather...
harga RM55 +  RM10 untuk postage.
mahal juga postage sebab benda ni berat sikit.
baby bath ni boleh dilipat dan mudah nak dibawa ke mana2...
bawa balik kampung ke kan...

pada aku benda ni memang banyak membantu...senang nak mandikan baby.
aku pun konpiden la skit...kalau yang baru lahir pun aku rasa berani dah sebab pakai benda ni
tak perlu sangat nak pegang baby, just baringkan je.
takde la risau tangan licin ke....huhu..gayat weeiii nak pegang baby kecik2 ni..
Adra pun nampak selesa bila dibaringkan.
mesti dia rasa macam kat spa kot hehe
seronok mandikan baby ni kan....

aku rasa berbaloi pakai deluxe babybather ni....



yeaayyy....time to shower !!!

Friday, November 1, 2013

lahirnya puteri yang kedua...

Alhamdulillah...syukur
hani telah selamat melahirkan baby girl pada 31/10/13 di Pusat Perubatan UKM pada pukul 5.29 pagi...menjelangnya waktu Subuh. 4 hari awal dari tarikh jangkaan. Berat baby 2.77 kg. Nama baby takde lagi...hehe. Nti hani buat entry yg lebih panjang cite tentang pengalaman bersalin kali kedua ni yer...tggu masa yg terluang...sabar ekk :-)

Anugerah terindah...


P/s::awliya dah jadi kakak....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...