Tuesday, February 2, 2016

pencarian wardrobe Ikea

dah 3 tahun pakai almari angry bird ni...
masih elok sangat-sangat, takde conteng, takde kotor....masih kukuh...
sayang sangat nak jual tapi kalau nak simpan lagi dah tak ruang dalam rumah dah...
penuh sudahhhh....
aku jual pun sebab baju anak2 aku dah tak muat dalam almari ni...
baju makin lama makin bertambah....
so aku ambil keputusan untuk let go je dengan harga yang murah sangat....
orang yang beli tu pun siap minta kurang lagi, aku pun bagi jeeee....
walapun rasa macam hmmm tak berbaloinyaaaa....beli dulu mahal gak la kannn
tapi tak pe lah, janji jalannnnn.....kira tu rezeki dia kannn...beli untuk anak dia...
lepas je serahkan kepada tuan baru, terus cakap ngan asben esok nak pegi Ikea cari wardrobe baru...
ko nengok...memang bab shopping tak menyaborrrr kann!!!!
sebenarnya aku serabut nengok baju yang bertaburan di dalam raga dan atas lantai tu...*alasan




Ahad 31 Jan 2016, gigih pergi ke IKEA lagi...tapi kali ni pergi IKEA Damansara sebab nak singgah rumah kakak ipar di Kota Damansara...
nak ikutkan IKEA Cheras lagi dekat dengan rumah kami...

last week dah pergi IKEA Cheras sebab adik aku ajak, nak cari barang katanya...
dia yang nak cari barang, aku yang lebey2 shopping....barang aku lagi banyak dari dia...
biasa tuueee....biasaaaa...
aku mana boleh balik dengan tangan kosong kann..
heaven pergi IKEA sebab anak2 dan asben tinggal kat umah dengan nenek diaorang...
hahaha.....barulah rasa nikmatnya pergi IKEA dapat fefeling nengok barang okehhh...
berjam-jam dekat sana...

kali ni aku pergi memang aim dah nak beli apa...
so takde lak nak fefeling nengok barang lagi...
ikutkan taknak masuk dekat showroom tapi sebab nak nengok saiz almari kan, terpaksa la masuk gak...
jalan pun cepat je....nak terus sampai kat tempat almari...
tapi biasalah kalau bawa budak2 ni, terpaksa la singgah tempat tertentu..
diaorang nak mainnnn la katakan, terutama dekat tempat showroom kanak2...
huhu...layankan je la sekejap, kang ngamuk aku gak yang susah hihi...

lalu dekat foodcourt, kakak awliya minta nak makan...
sedangkan kami baru je makan sebelum pergi Ikea ni...
dia memang suka sangat meatball dengan mushroom ikea ni...
kesian pulak kan...ko kalau anak minta makan, takkan tak tunaikan, tak sampai ati ooo....
belikan juga makanan kegemaran dia tu...
tu yang jadi lama sangat kat ikea tu...


eh berbalik cite pencarian wardrobe, akhirnya aku beli wardrobe ANEBODA
harga murah je RM199, saiz pun ok la....tak besar sangat, tak kecik sangat..
ni untuk letak baju gantung2...boleh gak letak baju lipat di bahagian bawah...
ikutkan aku dah lamaaaa berkenan wordrobe budak STUVA, tapi harga hmmm tak mampu lagi
nak beli buat masa ni....
takpelah lenkali kalau ada rezeki, mana tau boleh tukar yang ni pulak kannn...
buat masa sekarang pakai je yang mana mampu...
ni pun dah kira ok sangat dah...
cuma STUVA tu aku suka sebab kurus tinggi....jimat space di situ...


ANEBODA:: RM199
sumber: SINI

selain wardrobe, aku beli juga chest of drawer BRIMNES
ni untuk letak baju pakai harian...yang lipat-lipat...
mulanya cadang nak beli yang 3 drawer je, tapi rasa macam tak muat je kang..
alang-alang dah beli, terus amik yang 4 drawer....
yang lelain aku beli barang2 kecik jeee...
hmmm dalam kepala otak ni banyakkkk lagi wishlist aku...hehe
ishhh tak leh ikut napsu niiii...
next time boleh beli lagi....beli skit2 kan

BRIMNES:: RM369
sumber SINI



malam tadi baru asben berkesempatan untuk pasang....
lama juga nak pasang sebab dia pasang sorang2 je...
aku tak dapat nak tolong sangat sebab melayan anak2...kalau tak ada je yang nak kacau ayah dia tauuu...
tu pun kadang2 terlepas, nak juga pegi kat ayah dia....
asben sempat pasang wardrobe je, drawer masih tak sempat pasang....
nanti dah siap kemas2 baju aku share gambar lagi yeeee....
ni tengah serabut bersepah-sepah tak kemas lagi...


nengokkkk....ada je yang nyibuk tauuu...;-P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...