Monday, September 21, 2015

nak let go baju kawin

assalammualaikum

hani nak let go baju masa kawin dulu...
pakai sekali je masa majlis bertandang...

kos baju ni dulu hampir 1K.

material: satin (putih) & chiffon (maroon)
ukuran: update kemudian.
foc: veil

hani nak let go RM400 (nego)
kalau berminat email: hanizamhuri@gmail.com
atau whatapps 018-3124415

baju kawin


baju kawin


baju kawin







Monday, September 7, 2015

dah daftar sekolah awliya

dilema mencari sekolah untuk awliya berakhir juga.
tahun depan awliya dah 4 tahun, kejap je dah besar pun anak dara sorang ni..
alhamdulillah, semalam dah ke Little Caliph Sri Petaling untuk hantar borang pendaftaran si awliya.
so confirm la next year awliya akan bersekolah di sini.
aku tak banyak survey pun sekolah awliya ni, sebab dah aim nak hantar ke LC ni.

untuk pendaftaran kena bayar sebanyak RM200 dahulu untuk booking
kiranya bila dah bayar, so nama akan dilocked terus.
risau kalau dah penuh, k
selebihnya perlu dijelaskan sebelum 15 Nov 2015.
menurut teacher di situ, selepas 15 Nov, fee baru pulak..
jumlah keseluruhan yang perlu dijelaskan dalam RM2100..sebab ambil fullday kan..
kalau ambil kelas separuh hari je, yurannya lebih murah.
huhu....dah macam daftar nak masuk universiti pulak kannn...
takpe lah nak, mama tetap akan tunaikan janji mama nak sekolah kan kakak tahun depan k!
lepas ni kena la berjimat-cermat ye....tak boleh shopping sangat (ye ke???) heeee

bayaran bulanan pula sebanyak RM450 sebab awliya ambil full day sampai petang
ok la yuran bulanan tu, masih mampu lagi...sebab sekarang hantar ke rumah mak pengasuhnya pun dah RM300...so kena tambah RM150 je la

walaupun awliya boleh je transit di rumah pengasuh dia sekarang,
tapi aku masih tak konpiden nak bagi dia transit..
kecik lagi...
lagipun biarlah dia duduk kat sekolah, walaupun sebelah petang aktiviti santai-santai je..
tp bagus juga kan..ada juga aktiviti yang dia akan buat.

last week dah bawa awliya ke LC ni...masa tu kami datang ambil borang dan bertanyakan pasal yuran pendaftaran sambil melihat juga persekitaran sekolah.
sambil mama dan ayah berbincang bersama teacher, teacher yang lain panggil awliya dan ajak main bersama. bukan main suka lagi awliya sampaikan kami ajak balik pun dia tak nak.

awliya: 'kakak tak nak balik....nak main lagi......'
mama: 'nanti kakak sekolah kat sini....boleh main lagi k'

jenuh juga nak ajak balik..
harap-harap nanti awliya suka la sekolah dekat sini..
dah balik rumah, tanya sekali lagi....

mama: kakak nak tak pegi school tadi?'
awliya: 'nak....nak'

haaa jangan mula-mula je eksited, nanti time nak pegi sekolah malas bangun pagi pulakkk kannn...


besar dah anak mama ni.....dah nak sekolah








Tuesday, September 1, 2015

Rumah Terbalik Upside Down Art Gallery

sebelum entry ni menjadi entry basi, baik cepat-cepat aku up...huhu

dua minggu lepas aku ada bengkel di Hotel Corus Paradise, Port Dickson
dari 13-15 Ogos.
bawalah anak-anak sekali bersama en asben....
berbengkel sambil bercuti sekali...
en asben kena la cuti sebab nak kena jadi mr mama heeee....jagakan anak-anak masa aku tengah berbengkel.

habis bengkel pada hari Sabtu, so lepas tu ingat nak ke jalan sekitar PD.
kesian pula dekat anak dan asben, terperap dalam bilik hotel, tak pun takat pegi swimming pool dan jalan tepi pantai je.

memandangkan kami tak pernah sampai ke rumah terbalik ni, so kami plan ke sana.
sebelum ni pernah dengar rumah terbalik di Kundasang je kan.
lepas lunch di hotel, kami terus gerak ke sana.
tak jauh sangat pun, ke arah Teluk Kemang je.
bila dah sampai baru perasan dekat sangat dengan ostrich farm yang pernah kami sampai dulu.





bayaran masuk: RM15 bagi dewasa dan RM10 bagi kanak-kanak di bawah 12 tahun.
kalau anak di bawah 90cm, masuk adalah percuma, so kakak awliya masuk freeee...
adra dah tentu la free jugak kan!

sebelum nak beli tiket tu, staff di kaunter tiket akan minta anak-anak ukur ketinggian.
ada stiker ukur tinggi di pintu masuk.

masa ni orang tak berapa ramai sangat.
bila dah masuk dalam, apa lagi terus je la snap2 gambar...
memang tu je la aktiviti yang boleh buat kat dalam ni pun...
bergambarrr je....

dalam ni tak luas mana pun....ingatkan 2 tingkat, rupanya hanya floor bawah saja.
memang kecik je
nasib la tak ramai sangat orang, rasanya kalau ramai memang agak crowded la dalam ni.

dalam ni terdapat beberapa orang staff yang akan membantu kita untuk snap gambar
so kalau nak bergambar satu family, panggil je diaorang ni...mereka sedia membantu

masa aku snap gambar asben aku sambil dukung adeya, datang sorang staff
"kak, mari saya snapkan gambar". mungkin dia nampak kesusahan aku nak snap gambar sambil dukung anak.






kat toilet pun sibuk nak posing....kalau toilet kat umah takde lak ko nak posing kannnn...!!!








tips kalau nak gambar best, posing la buat sekali aksi-aksi yang tidak terlampau sangat hehe..
kalau gambar tegak macam tiang lampu je, tengok gambar sendiri memang macam tak best.
tapi aku takde la psoing2 sangat, si adeya dah start meragam sebab mengantuk....

kami tak lama pun dalam ni, dalam 45min camtu...terus keluar dan gerak balik ke kl.
masuk kereta je, terus anak-anak tertidur keletihan.

 



buat macam rumah sendiri pula adeya ni


ni gambar paling jijik....aku nak snap gambo ni pun rasa tak lalu weeeiii....


"mama.....kusi ni terangkat laaa...."


keadaan sebenar dalam galeri (tanpa rotate gambar)



banyak lagi gambar tapi tak larat nak upload semua....heeehee
aku harap tempat ni diperbesarkan lagi, baru rasa berbaloi dengan harga yang dibayar.

wallpaper Kaison

dah lama teringin nak pergi Kaison ni tapi selalu tak berkesempatan
so last week plan dengan ofismate ke Kaison di Paradigm Mall masa lunch hour pada hari Jumaat




     








agak lama juga kami habiskan masa di sini
tak tahu nak beli apa sebenarnya, mula-mula sekadar window shopping.
sekali nampak wallpaper....eh baru teringat nak beli wallpaper

rambang mata juga nak pilih...
tapi kebanyakkan corak yang aku berkenan, dah tak banyak yang tinggal 
aku pun beli je la satu gulung je...
sebenarnya tak tahu nak tampal kat mana lagi wallpaper ni, 
tu pasal beli satu gulung je....lagipun nak test pasang dulu, senang ke susah....
harga segulung RM19.90 (10 meter)
lebar pulak dalam 45cm.

punya lama dalam kaison...seketul ni je aku beli huhu

dah seminggu je aku beli wallpaper ni, tapi tak pasang-pasang lagi
semalam cuti merdeka baru la asben pasangkan..
sempena Merdeka katanya, barulah pasang wallpaper baru...
rupanya wallpaper ni sangat senang nak pasang
buka pelekat gam di belakang dan tampal....
kalau ada tersilap pasang atau senget ke, just buka dan betulkan...
tak rosak pun wallpaper tu.
ratakan pun dengan tangan je,,,tak perlu apa2 alat pun...


tak cukup jugak untuk dinding tu...sikit je lagi...
nampaknya kena terjah ke Kaison lagi
asben pun nampaknya suka pasang wallpaper ni, siap cakap
'kalau penuhkan dinding ni cantik gak kan'
ehhh...dulu dia juga yang tak suka nak pasang wallpaper...mahal katanya.
ni bila nampak rumah dah berseri sikit, dia pun jadi sukaaaa....
dan yang penting murahhhh !!!!
semangat pulak nak make over rumah....bosannn weiii sama jeee kan...
bole beli sekali wallpaper untuk bilik pulak hehe

next time nak ke Kaison Setia City Mall, kawan kata di situ lagi besar
dan banyak sangat pilihan wallpaper...
tak sabarnyaaaaa......


eh....nak tengok keee dinding rumah kita yang dah di make over oleh wallpaper kaison...hehehe

tadaaaaaa..............


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



wallpaper kaison
























LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...