Wednesday, July 19, 2017

kakak Awliya turns to 5 years

6 Julai 2017 bersamaan

genap kakak awliya 5 tahun...
besar dah anak dara mama....semakin tinggi...tapi kuwusss je macam nama ayah :):)
mama tak sempat nak order kek comel-comel untuk kakak awliya..
nasib baik kakak awliya bukan jenis memilih...
balik je dari keje, ambil diaorang dekat sekolah...terus bawa pergi kedai kek bakers cottage..
suruh dia pilih sendiri kek....nak kek oreo katanya...

kali ni mama bagi peluang kakak sambut besday dia dekat sekolah...
esoknya ada jamuan raya...bolelah potong kek sekali...
adik adra pun sekolah yang sama...
mama dan ayah tak pe je tak makan kek tu...
janji kakak happy sambut dengan kawan-kawan...

buat anak mama....[walaupun slalu jadi anak ayah huhu]
selamat hari lahir sayang....
jadi anak solehah...
jadi anak dan kakak yang bertanggungjawab...
jaga adik-adik...
dan....mama ayah sentiasa doakan yang terbaik buat kakak awliya...
kami sayang awliya dunia akhirat...



dah besar anak dara mama ni....



kek oreo





Monday, July 10, 2017

cerita raya 2017

dah 2 minggu kita sambut hari raya
rasanya masih sempat lagi aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca blog aku ni...

cerita raya tahun ni pun sama seperti tahun-tahun yang lepas..
sambut secara ala kadar dan besederhana...
cuma yang istimewanya...kali ni kami sambut berlima..
dengan kehadiran baby ziqri...yang baru berusia 3 bulan..

turn raya tahun ni adalah di Ipoh..
raya kedua baru balik rumah mertua di Jeli, Kelantan...

tema baju raya kali ni adalah brown..
tahun ni tiada baju raya untuk mak dan pak...
keutamaan kepada anak2 dulu...
sebab mama dia tak sempat nk beli baju sendiri....hihi

pakai baju yang dah ada, baju yang belum pakai lagi kira masih baru la kan....hehe...
ayahnya recycle baju melayu lama je...
baju anak-anak pun last minit beli...

persiapan raya kali ni memang agak kelam kabut..
maklum la aku kan baru je lepas bersalin anak ke-3...*alasan

biskut raya pun sempat buat 2 jenis je...
angan-angan nak buat byk la kononnnnyaaa...
tapi mak ada anak kecik ni ingat senang ke nak masuk dapur lama2...
itupun nak siap berjam-jam...
baru bancuh adunan...baby ziqri dah merengek nak susu...
sudahnya esok baru siap hihi...sabor je laaa

apupun, kami tetap happy...........peace !!!

Selamat Hari Raya 
Maaf Zahir dan Batin






tahun ni si isteri request lemang homemade.....tak mau beli-beli...
terpaksa la asben tunaikan juga...
makan dengan rendang ayam yang mak masak...fuuhhh marbeles...
tahun depan boleh buat lemang lagi..
puas ati dapat masak sendiri...boleh makan puas-puas...


ni gambar paling senonoh setelah snap berpuluh-puluh kali :)


anak-anak dara

my 1st hari raya....camat ari raye semua - baby ziqri

mak anak 3


mama sayang korang....


susah nau nak dapat perfect pic budak 3 ketul ni....


family sebelah mak....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...