Saturday, June 30, 2012

breastpump idaman telah dpt...yeaeaayyyy !!!!

Assalammualaikum semua readers & silent readers...lamanya tak update blog ni, okeh2 tau dah bersawang tu !!! hehehe.....rindu la ngan korang semua..

Byk cite nak share dengan korang semua...errmm satu persatu la eh...

Hari ni ada mood  nak update blog sbb rasa hepi sgtt...
Semalam dah terima brestpump idaman ku...hehehe..hani beli online dari mybreastpumpshop. Tuan empunya blog nama Aja.
Aja di juga ada sediakan skim kutu untuk breastpump ni. Kalau kita beli cash pn harga tetap sama dengan main kutu...cuma Aja akan bagi free gift yang berlainan la...Hani ada juga jumpa beberapa blog yang jual dengan harga lebih murah, ada yang RM1500, ada juga RM1400..tapi kenapa hani beli dgn Aja yang harga jauh lebih mahal??? sebabnya :

1. Atas dasar kepercayaan - sebab aja ni dah lama berniaga online (since 2008) dan brg2 yang dijual semuanya brg medela. Ada 2-3 org member pn beli dgn aja ni...
2. jika ada part yang rosak, atau perlu diservis...aja akan replace sementara dgn brg spare part...so, kita teruskan mengepam sehingga brg kita siap dibaiki/servis.
3. ada skim kutu - so, tak terasa sgt la kan nak keluarkan duit selambak camtu (memula hani niat nak main kutu, byr 3x jer, pastu terus byar abis....xjadi lak nak main kutu.
4. ada free gift - mcm tertera kat bawah tu.

Harga: RM1734 (termasuk pos RM35)



PACKAGE 1 - Medela Freestyle Freegifts
1) Extra power supply/charger for medela FS (worth RM60)--so dpt 2 charger for your medela FS
(* one is original medela that comes with the package and another one is custom-made 12V adaptor)
2) 4 bottles Bumble Bee (worth RM19.90)

Atau, PACKAGE 2 - Medela Freestyle Freegifts
1) 1 set BB bottles - 8 bottles (worth RM38.90)
2) 1 box disposable nursingpad (worth RM32.90)
Atau, PACKAGE 3 - Medela Freestyle Freegifts
1) 1 set BB bottles - 8 bottles (worth RM38.90)
2) 1 tube 6g Medela Tendercare Lanolin (worth RM25.90)
Bukan niat nak menunjuk2, sekadar berkongsi dgn rakan2 blog terutamanya mom to be yang masih mencari breastpump utk si comel anda nanti :- ). Hani pun tak tahu mana breastpump yang terbaik, maklum la masih tak de pengalaman lagi...beli ni pun berdasarkan dari review di internet dan beberapa rakan2. Ramai yang menyatakan setakat ni Medela FS ni adalah yang terbaik dan banyak kelebihan. Nanti dah try baru boleh tahu kan...

Sebenarnya terpulang pada rezeki kan, ada yang gunakan breastpump manual pun, susu utk anaknya mencurah-curah byk. Bukanlah bergantung pada breastpump semata-mata. Cuma skrg ni hani pasangkan niat nak breastfeed baby sepenuhnya dan sentiasa berdoa supaya rezeki susu untuk anak kita sentiasa ada. Amin...amin..

Tapi kalau ada bujet, tak salah kita membeli sesuatu yang terbaik utk anak kita kan...^_^

2 comments:

  1. Hani....tarikh bertandang kite same la...hihi..klu bby Lid msih ader...msti usia bby kita skg same...& mesti Lid juga inginkn cm Hani buat skg nih...;)

    ReplyDelete
  2. BLOG DAH BESAWANG DAH NI kena rajin update meh...

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...