Monday, July 10, 2017

cerita raya 2017

dah 2 minggu kita sambut hari raya
rasanya masih sempat lagi aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca blog aku ni...

cerita raya tahun ni pun sama seperti tahun-tahun yang lepas..
sambut secara ala kadar dan besederhana...
cuma yang istimewanya...kali ni kami sambut berlima..
dengan kehadiran baby ziqri...yang baru berusia 3 bulan..

turn raya tahun ni adalah di Ipoh..
raya kedua baru balik rumah mertua di Jeli, Kelantan...

tema baju raya kali ni adalah brown..
tahun ni tiada baju raya untuk mak dan pak...
keutamaan kepada anak2 dulu...
sebab mama dia tak sempat nk beli baju sendiri....hihi

pakai baju yang dah ada, baju yang belum pakai lagi kira masih baru la kan....hehe...
ayahnya recycle baju melayu lama je...
baju anak-anak pun last minit beli...

persiapan raya kali ni memang agak kelam kabut..
maklum la aku kan baru je lepas bersalin anak ke-3...*alasan

biskut raya pun sempat buat 2 jenis je...
angan-angan nak buat byk la kononnnnyaaa...
tapi mak ada anak kecik ni ingat senang ke nak masuk dapur lama2...
itupun nak siap berjam-jam...
baru bancuh adunan...baby ziqri dah merengek nak susu...
sudahnya esok baru siap hihi...sabor je laaa

apupun, kami tetap happy...........peace !!!

Selamat Hari Raya 
Maaf Zahir dan Batin






tahun ni si isteri request lemang homemade.....tak mau beli-beli...
terpaksa la asben tunaikan juga...
makan dengan rendang ayam yang mak masak...fuuhhh marbeles...
tahun depan boleh buat lemang lagi..
puas ati dapat masak sendiri...boleh makan puas-puas...


ni gambar paling senonoh setelah snap berpuluh-puluh kali :)


anak-anak dara

my 1st hari raya....camat ari raye semua - baby ziqri

mak anak 3


mama sayang korang....


susah nau nak dapat perfect pic budak 3 ketul ni....


family sebelah mak....

2 comments:

  1. salam syawal sis... ok la tu sis, ada bby pun sempat buat 2 jenis biskut raya... akak ni tak pernah langsung buat... hehe

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...