Wednesday, October 11, 2017

SUSU ETSUMELL yang sedap dan berkhasiat

Assalammualaikum semua...


hari ni hani nak kongsikan satu produk susu yang hani rasa sangat best..
sebab apa hani cakap best? sebab susu ini bukan sahaja sedap tapi terdapat pelbagai khasiat di dalamnya kerana ada campuran makanan sunnah seperti kurma, kismis, delima, madu dan habatussauda.

akhirnya, hani jumpa susu kambing ETSUMELL yang benar-benar memenuhi citarasa tekak hani..
macam hani ni jenis tak makan daging kambing, so agak alergik dengan bau kambing hehe..
susu kambing pun minum masa pregnant sahaja, kena paksa rela gitew...
serius, susu ni lansung tiada bau hamis, rasa macam minum susu coklat je.


untuk ibu yang masih menyusukan anak macam hani ni (masih ekslusif bf baby ziqri yang berumur 6 bulan) perlulah minum susu juga supaya dapat memberi tenaga tambahan kepada badan. Maklum la, menyusukan anak ni kan cepat lapar dan letih.
bila minum susu ni, hani rasa cepat rasa kenyang dan badan rasa bertenaga sebab terdapat kandungan oat di dalamnya. Alhamdulillah penghasilan susu badan juga maintain seperti selalu dan yang penting cukup untuk anak kan. So jangan risau ye susu ETSUMELL ni tak kurangkan penghasilan susu badan pun malah memberi lebih kebaikan kepada ibu-ibu menyusu..

Macam anak hani, kakak Awliya tu dah lama berhenti susu formula. Dia sendiri yang tak nak susu. Risau juga kalau dia kekurangan kalsium. Jadi hani berikan kakak awliya susu ETSUMELL ni, alhamdulillah kakak awliya boleh terima sebab rasa rasa coklat yang sedap kan. Biasalah budak-budak kan suka coklat.
Senang kan, kira macam susu untuk satu keluarga la. Tak perlu nak beli asing-asing, mak susu lain...anak pula susu lain.
sedap la mama susu ni :) - awliya

Susu ETSUMELL ini sesuai untuk semua peringkat umur termasuklah:

  • Kanak-kanak (2 tahun ke atas)
  • Wanita hamil/berpantang
  • Wanita menyusukan anak
  • Lelaki / wanita remaja / dewasa
  • Warga tua (50 tahun ke atas)

Banyak lagi kebaikan susu ETSUMELL ni. Antaranya adalah:
  • Membantu sistem penghadaman
  • Untuk ibu mengandung, secara tidak lansung meransang hormon susu dan sebagai milk booster
  • Khasiay oat dan kurma untuk kenyang lebih lama dan memberi tenaga tambahan
  • Khasiat DHA, Kismis dan Madu dapat membantu meningkatkan IQ dan EQ kanak-kanak.









Untuk korang yang ingin mencuba dan mendapat maklumat mengenai susu ETSUMELL ini, boleh hubungi:


Instagram: @etsumell_hq
HOTLINE : +6011-23451742


No comments:

Post a Comment

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...