Friday, January 19, 2018

Kisah sekolah di tahun baru 2018

assalammualaikum semua...

dah tiga minggu masuk tahun 2018, ni baru nak buat entry...iisshh apsal la lemau rasanya...
banyak benda nak bercerita, tapi itulah takde idea nak menulis, tulis beberapa ayat..terus blur..
last-last tutup terus blog..haha
rasanya masih belum terlambat lagi untuk hani ucapkan HAPPY NEW YEAR 2018...
masha allah cepatnya masa berlalu...terlalu cepat

bermulanya tahun baru..maka bermulanya sesi persekolahan untuk anak-anak..
alhamdulillah semuanya dipermudahkan kali ni..
kakak awliya tahun ni tukar sekolah lagi...haha..
tiap-tiap tahun tukar sekolah, dari Little Caliph (4tahun) ..PASTI (5 tahun) dan tahun ni di PRA SEKOLAH (6 tahun) pula..
nasib baik dia ok je, pandai bawa diri...pandai cari kawan baru...
eksited lagi nak masuk sekolah baru...
katanya sekolah baru ni best sebab ada taman permainan haha sabor je laaa kakak ni...

untuk hari pertama, hani dan suami memang tak tunggu pun kakak awliya..
sama macam tahun sebelumnya...
masa pertama kali sekolah masa umur 4 tahun pun memang tak tunggu dia sebab tengok dia ok je...


     






kakak adra pula masuk 5 tahun...hhhmm risau juga kat dia..
dia masih di sekolah PASTI, cuma tahun ni dia ke sekolah tanpa kakak...
aiiishh risau juga mula-mula tu kalau dia tak nak ke sekolah..
banyak kali cakap, kakak sekolah baru...adik sekolah lama tauuu...
selama ni kakak jaga dia kat sekolah...macam mana nanti dia sorang2...pandai ke cari kawan nanti..??

PASTI mula sesi persekolahan pada hari kedua persekolahan...
bila hantar ke sekolah, tengok ok jeee....
takde dah drama macam tahun lepas....drama takmau masuk pagar sekolah sampai akhir tahun ok!!!
grrrr geram je rasa...
tapi ni macam ok pulak..mungkin eksited nak jmpa cikgu dan kawan-kawan..
kadang-kadang hani lupa kakak adeya semakin besar, dah pandai berdikari sendiri...
rasa dia macam kecik je lagi...ye la lama sangat manja dengan mama 4 tahun kan, baru dapat adik ziqri..
harap-harap kekal sampai hujung tahun hahaha
tak sempat snap gambar kakak awliya masa hari pertama masuk kelas...sorry sayang...

dah semakin besar anak-anak mama ni...
mama doakan kakak awliya dan kakak adeya diterangi hati dalam menuntut ilmu...amin

No comments:

Post a Comment

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...