Tuesday, April 12, 2011

Mendaki.......Bukit BROGA


27/03/11 - Aktiviti yang dirancang sekian lama akhirnya dapat juga dibuat hari ni. Bukit Broga ni terletak di Semenyih. Credit to Adi selaku ketua projek di atas usaha mengadakan xtvti ni.

Seawal 6.00 pagi kami dah gerak ke Bukit Broga. Berenti solat subuh di petronas, dan meneruskan perjalanan ke sana. Dekat kul dlm 650 am kami sampai dan terus cari tpt parking (bayaran parking RM2). Keadaan ms tu masih gelap lg.Waahh...ramainya org, hari minggu la katakan. Seeloknya2 pengunjung mendaki diawal2 pg, sbb bila smpai puncak bole tgk matahari terbit. Lagipun klu mendaki pagi ni keadaan masih sejuk...dan pastikan bawa lampu suluh..kang xnampak lak jalan2 dlm hutan tu.

Ok...ni lah org2 yg ingin menawan puncak Broga...cayalah !!!! 
 

Bukit Broga ni xlah mencabar sgt...sbb pendakian lebih kurang 1 jam...apa pun,stamina tetap kena ada..sbb dari mula smpai ke puncak asik kena memanjat bukit jer...sebelum sampai puncak, kami berenti makan dulu...masing kelaparan dan dahaga..perrghhh...ni nak berkelah ke mendaki ni...hehehe

ni macam nak g berkelah jer....^_^
cawan darurat.....

Daki punya daki...akhirnya kami sampai ke puncak...subhanaAllah,cantiknya pemandangan kat atas ni...apa lg,kitaorg pun mula mem'posing'kan diri...sambil mengagumi ciptaan Ilahi...

 


 Hooooreeeeyyy........kami dah berjaya !! Malaysia BOLEH
Setelah puas menikmati pemandangan di atas bukit dan posing sakan, kami pun mula mendaki turun. Bila turun laju jer la hehe...kurang dr sejam. Pengalaman yg amat menyeronokkan. Geng, jumpa lg utk next xtiviti...

bye Broga...semoga ketemu lg :-)


Last but not least....ni pic Adi yg sempat aku snap....hahahaha....i likessss !!!! mcm DEWA Bukit Broga daaa...

4 comments:

  1. Wah...bestnyer..dah ada blog sendiri...ni yg jeles nih..akak nk jd the top follower BOLEh?...heheeh

    ReplyDelete
  2. nanti kalau ada update yg latest please inform me..

    ReplyDelete
  3. hehe...bole kak...dah ada blog ni,bole share byk bnda kan..lgpn akak n sy kan kaki jln...byk bnda leh update nti..jgn lupa buat blog juga ^_^

    ReplyDelete
  4. destinasi terbaru KOREA...yahhooooooooo...bestnya semoga perjalanan kita LANCAR...dan boleh melakar saat2 GUMBIRA di sana..Aminnn

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...