Thursday, April 14, 2011

SPRING SONATA ^_^

5 days more.......
source : sini

Owwhh....aku sgt TERUJA beb...tp berdebar ooo...Bayangkan la, 1st time pegi jln jauh2 tanpa tourist guide...2 org pulak tu (aku n kak ros).
Main redah jer..tp kitaorg dah prepared dgn pelbagai info. Penat teman geledah pakcik Google tu...Tq juga pada Kak Kham atas info dan pengalaman yg diberikan. Hopefully kami selamat pegi n balik...InsyaAllah..Semoga dipermudahkan perjalanan kami...aminnn

Serius xsabar nak SEOUL, Korea...musim ni adalah musim bunga (SPRING) iaitu di akhir Mac hingga
awal Mei. Kami akan bertolak pada 19 April dgn flight Airasia. Percutian ni memakan masa
7 hari dari 19-26 April...lama kan...cuti sakan la katakan...kebanyakkan aku search kat internet, klu travel agent buat trip ke Korea, mmg akan mkn masa 6-7 hari..dah alang2 jalan jauh kan, biar la lama skit..lgpn tpt2 best kat korea ni kebykkan luar dari kaw Seoul...so byk abis masa kat pjalanan dan kena spend byk masa...

Nti kitaorg akan menginap di Seoul Bacpackers - http://www.seoulbackpackers.com...tgk gambar & review dr org yg bg feedback kat fb..nmpak cam ok guesthouse ni...apapun, kena menginap dulu baru tau service macam mana kan...dalam byk2 aku survey, guest house ni je yg ada sediakan promotion 6 days+free 1 day..di mana jika kita menginap 6 hari berturut..kita dapat free 1 hari lg..so kita byr utk 6 hari je la..untung gak kan..kebetulan lak aku mmg nak menginap 7 hari...finally aku n k.ros decide nak menginap di sini..
1 more thing, guesthouse ni pn ada sediakn pick up service..yg akan ambil kitaorg di Incheon Airport...terpksa gak amik sbb dah smpai mlm...nak naik tren / bas pun xreti lg ni...service ni kena byar dlm 75,000 won (around RM 200++) huhuhu mahal kan...klu cab maybe lg mahal dr hrga tu klu dah tgh2 mlm...xper la,janji kitaorg leh smpai dgn selamat & ada tpt utk tidurr.... 




Aku dah survey beberapa tpt menarik yang kami nak pegi....hohoho xcited ^_^

  • nak merasai ke'best'an filem Winter Sonata...tp masa ni time spring...ok la Spring Sonata pun bole la *ngehngeh* - Lokasi adalah Nami Island
source : http://travelerfolio.com


  • Nak shopping2 kt Namdaemum Market & Dongdaemun Market...nak borong Brooch...hehehe..market ni dkat ngan guesthouse yg aku booked..
 Namdaemum Market

source : http://budgettravel2korea.blogspot.com

Dongdaemun Market

source : sini

  • Nak tengok seluruh bandar Seoul dkat N Seoul Tower...bole naik cable car..hooyeee !!!!

 
source : sini

  • haaa....ada lg...nak bersuka ria di Everland....
source : sini

Errrmmm...takat ni tpt kat atas ni jer terpikir nak pegi...dah smpi sana nti br akan survey beberapa tpt lain...ok lah,tggu story pas balik Korea nti yer...babai

honey ----> kan best dapat pakwe Korea...ala-ala 'Kang Joon Sang'....hehehehe


5 comments:

  1. KOREA...wait 4 me and Hani....ehehe

    ReplyDelete
  2. hoho...xcited ni..dah xde mood keje dah ni...dok pikir nak bcuti..xsabarnya !!!

    ReplyDelete
  3. bila tgk picture2 menarik ni...tak SABAR rasanya..ehehe

    ReplyDelete
  4. kirim FM boleh...he2...semoga slamat la yea...ku tumpang gumbira

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...