Thursday, December 1, 2011

Centerpieces

Pukul 12 tengah malam, gigih siapkan centerpieces utk meja tetamu nanti. Last minit buat, last minit idea...sangat la comot rasanya.
Buat sorang-sorang pulak tu, sampai sakit pinggang duduk lama-lama.
Untuk centerpieces ni, hani guna bahan yang sedia ada jer dan ada juga yang dah beli lama. Bujet dah takde huhuhu. Nak beli bunga pun dah rasa macam tak mampu dah. So, kita kitar semula. Kan bagus amalkan kitar semula hehe. Simple je...tapi rasa puas hati dengan hasil tangan sendiri 

Bahan-bahan:
1. Doily paper - beli di sini
2. Bunga recycle - masa hantaran bertunang.
3. Bekas kaca kecil - lebihan doorgift VIP
4. Batu kecil - beli di KK Home Deco, murah jer...sepeket RM2, beli 3 peket
5. Buluh sate
6. Riben - balance masa bertunang



                 

Print TQ tag, lepas tu tampal di atas doily paper. Kemudian letakkan buluh sate tu.
Senang kan.

letak batu-batu kecil....bagi nampak menarik sikit...konon la !!

dari bekas hantaran ni la bunga2 tu dicabut ^_^


Baru siap 13 pcs. Hani buat ikut jumlah bunga ros tu jer..sbb bunga ros tu tak banyak sangat.malas nak beli yang lain. Membazir pulak. Lepas ni bukan nak guna dah kan. Rasanya tak cukup untuk semua meja tetamu...hehehe...xper kan !!!

2 HARI LAGI.....
uuuuuwwwaaaa..byk benda tak siap...!!!! 

7 comments:

  1. cntik!! nti review gmbr wed ye..:)

    ReplyDelete
  2. cantik.dua hri lg? mesti nebes kan..hehe.gudluck dear..:)

    ReplyDelete
  3. cantikknyee.....sgt comel n elegant~its not simple...but exclusive for me....
    nway...congrats in advance hani....semoge dipermudahkan semuanya yer.....

    ReplyDelete
  4. cantiknya bunga i like red ni..

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...