Wednesday, July 20, 2016

cerita raya 2016

assalammualaikum semua..
fuh..fuh...tiup sawang yang banyak melekat dekat blog ni...huhu..
apsal la lemau sangat nak update blog ni tah...

oklah, nak mulakan dengan cerita raya dulu...
walaupun hari ni dah 15syawal...rasanya belum terlambat lagi kan nak ucap selamat hari raya...
lagu raya pun masih berkumandang lagi dekat radio ni...
raya kan sebulan....kan!! :-)

cerita raya tahun ni takde apa sangat pun...seperti tahun-tahun lepas juga..
tahun ni turn hani beraya di rumah mertua di Jeli, Kelantan
malam raya tu kami baru sampai di sana...sebelum tu singgah di Ipoh dulu 3 hari...
baru berkesempatan nak berpuasa di ipoh...

persiapan tahun ni pun biasa je...
biskut raya takde beli pun....duit raya tak tukar...just pakai duit yang ada je...
biskut raya pun gigih la hani buat....haha tak tau nape bersemangat sangat tahun ni nak buat biskut raya....
dapat la dalam 7 jenis...jadilah bawa balik ke kampung kan...

antara kuih raya yang sempat buat hari tu...


pestime buat biskut dahlia ni....




tema baju raya tahun ni warna purple kuning macam warna safia rania gold tu hehe...
kebetulan 1syawal bersamaan 6 julai 2016 adalah hari lahir untuk kakak awliya..
biasanya tahun-tahun lepas hari lahir dia jatuh pada bulan ramadhan...
tahun ni double celebration la....hari raya dan hari lahir...
nasib sempat beli kek dekat ipoh sebelum balik jeli...
kalau beli masa hari raya tu kompem la takde kat kampung kan...semua kedai tutup...


owhhh..kek dah senget pasal tak simpan dalam peti sejuk....huhu....nak raya ni peti ais penuh dengan bahan masakan.

kebetulan kek pun kaler purple...
buat anak mama, selamat hari lahir sayang...
mama doakan segala yang terbaik buat kakak awliya..
semoga kakak awliya jadi anak solehah...menjadi kesayangan Allah dan semua orang..
we love u so much....

raya ke 3 kami dah balik semula ke ipoh untuk beraya di sana pula....



Selamat Hari Raya dari kami sekeluarga


1 comment:

  1. selamat hari raya hani..ya Allah..kita ni bukan stay jauh pun tapi nk jumpa tu ..bercinta!!! anak dara 2 org tu pun dh nak masuk sekolah..adehh!!!

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...