Thursday, June 22, 2017

dah hantar ke pengasuh

assalammualaikum...

pejam celik pejam celik dah hampir hari raya dah...
serius...cepat sangat masa berlalu...
punya la sibuk dengan urusan harian...sampaikan tak sedar masa berlalu dengan pantas..
so far alhamdulillah aku takde tinggal puasa lagi..
harap2 dapat puasa penuh tahun ni...

minggu ni aku pun dah mula bekerja setelah habis cuti bersalin...
ikutkan aku masuk kerja pada hujung bulan Mei, tapi aku sambung cuti rehat selama 14 hari.,
rasa malas pulak nak masuk keje di bulan puasa,,
ni pun masuk keje dah hujung2 puasa, ok la sikit kan...
dah mood raya terus...hehe bijak-bijak

minggu ni minggu kedua baby ziqri di rumah pengasuh..
so far, alhamdulillah..baby ziqri boleh sesuaikan diri.
serasi dengan pengasuh ni..
sebelum aku masuk kerja, aku dah test hantar ke pengasuh..
pengasuh ni adalah pengasuh baru untuk anak aku...
kali ni aku tak dapat hantar pada pengasuh lama (kak ina) yang lebih dekat dengan rumah aku (blok sebelah je)
sebab pengasuh tu dah tak jaga budak..
pengasuh ni pun kak ina yang rekemenkan pada aku...
agak jauh sedikit dari rumah...tapi dekat dengan sekolah kakak-kakaknya...
dulu kalau rindu, nampak bumbung rumah kak ina pun jadilah...hilang rindu dengan anak2 :)


baru 2 bulan berat dah 5.2 kg


Perkara paling BERAT untuk dilalui oleh seorang IBU adalah apabila dia menyerahkan anak-anaknya di bawah jagaan orang lain.Ya Allah, aku tidak selalu ada bersama anak-anakku, maka aku mohon padaMu...pelihara anak-anakku dengan rahmatMu..
Lindungilah mereka, jauhkan mereka dari perkara-perkara yang tidak diingini...amin ya rabbal al amin..

No comments:

Post a Comment

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...