Tuesday, August 22, 2017

Yuran PASTI 2018


pejam celik pejam celik kita dah hampir sampai ke penghujung tahun 2017..
cepat betul masa berlalu...

bila dah sampai hujung tahun, mula la mak-mak macam aku dah pikir pasal persekolahan tahun depan.
baru-baru ni dapat surat untuk pendaftaran bagi persekolahan tahun 2018.
pendaftaran pelajar lama cikgu buat awal sebab cikgu nak buka pendaftaran untuk pelajar luar.
so cikgu utamakan kuota untuk pelajar lama dulu, lepas tu baru tengok ada berapa kekosongan..
dalam borang pendaftan pun dah ada maklumat pembayaran untuk tahun depan..
ada peningkatan yuran sebanyak RM15
sekarang ni aku bayar yuran bulanan (RM160) + daycare (RM125) =  RM285
so tahun depan dah jadi RM300

tahun depan hanya Adra sahaja yang akan sekolah di PASTI manakala kakak Awliya dapat Pra Sekolah....alhamdulillah jimat la sikit kan sebab pra sekolah takde bayaran bulanan.
cuma kena bayar untuk transport dan daycare.
harap-harap adra ok ke sekolah...maklum la kakak dia takde..

kakak awliya akan transit di PASTI lepas habis kelas di Pra Sekolah..
at least kakak boleh tengokkan adik pada sebelah petang tu...
takde la adra tu terasa sangat kakak dia takde kan...
aku pun senang  balik kerja terus ambil diaorang di PASTI.

so far itulah perancangan aku untuk tahun depan..
aiishh jadi mak2 ni, kena buat perancangan awal.....



yuran PASTI 2018


No comments:

Post a Comment

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...