Thursday, July 5, 2012

Pencarian stroller

Kebanyakkan barang baby semua dah ada...almost 90%.
Sekarang ni misi mencari stroller pula....hehehe..
Selalu orang beli stroller bila baby dah besar skit kan...tapi hani saje
nak cari awal-awal, senang skit....sbb benda tu memang nak pakai jugak nanti kan...
So, baik ready awal2...lagipun hani nak ajar baby duduk dlm stroller tu dari kecik lagi...
Tak nak jadi mcm anak buah  hani tu, dah umur 3 bln++ baru daddynya belikan stroller,
budak kecik yang semakin cerdik tu mana la nak sgt dok dlm stroller, asik nak dukung jer...dah la boolaattt, mana larat nak dukung lama hahaha...klu pegi shopping, stroller jadi tpt letak barang la pulak...

Ikutkan banyak sgt stroller idaman hati...
tapi kena cari yang under bujet la kan...

 Antara ciri-ciri stroller yang dicari adalah:
1. Tiga roda - senang nak control, lebih stabil
2. Baby boleh mengadap mama dia 
3. Bujet tidak lebih RM500
4. Design menarik, tertarik dan daboommm...hehehe

Setelah disurvey....ni antara yang hani berkenan, jenama Sweetcheery.
Design ala-ala quinny kan....[nak beli quinny design, xmampu huhuhu ]
Stroller ni boleh dibuka dan diletakkan car seat baby. Mudah kan...lepas keluarkan dari 
kereta, boleh terus plug in je kat stroller ni...tapi car seat ni kena beli lain la, bukan dalam pakej harga tu sekali...cun kan, berkenan sangat yang ni. Tapi hani tak plan nak beli car seat sebab abg nak bagi dia punya, anak dia dah xmuat letak dalam car seat tu...rasa membazir lak kalau nak beli yang lain kan...

SCR 6
Harga : RM 479
Ciri-ciri di sini

Boleh ubah tempat duduk tu bila nak baringkan baby...klau newborn mestilah kena baring je kan...tak boleh 
duduk lagi...cuma dekat kaki tu terhad la skit, xboleh nak luruskan sepenuhnya...klu baby kakinya panjang sikit, mesti rasa sempit kan...

*pinjam gambar dari mudah.com


 Berkenan dengan design ni sebenarnya...tapi yang ni ada kaler hitam jer...kalau boleh nak cari kaler yang ceria skit macam kaler merah kan...walaupun design ni ada 4 roda, tapi lebih kurang macam 3 roda je sbb tayar depan tu kecik. Fungsi yang lain sama je macam SCR 6 .

 SCR 5
Harga : RM 469
Ciri-ciri di sini

En suami berkenan dengan yang bawah ni...over bujet tapi masih boleh dipertimbangkan.
Walaupun tukang bayar en suami, tapi isteri kena control juga kan...hehe...
sebenarnya kami dah tengok design ni di Jusco Mid Valley, bila pegang kusyen dalam tu mmg best...
Sedappp jer...mmg kalau baby dok dalam tu rasa selesa sangat la....

Yang paling best, boleh adjust jadi stroller bakul...comel gilerr..tak seperti SCR 5 dan SCR 6, bila adjust bahagian kaki tu xbole lurus macam SCR 9 ni....cuma tak menepati ciri yang hani nak la kan...sbb 4 roda :-)
Uni Cradle Stroller
Harga : RM 599
Ciri-ciri stroller boleh tgk sini


Yang ni pulak yang terbaru...
Hani rasa gabungan Uni Cradle Stroller + SCR6...sebab boleh letar car seat mcm SCR6 & SCR5 dan boleh ubah jadi bakul macam Uni Cradle Stroller.


SCR 9
Harga : RM539 
Ciri-ciri di sini

Hani ada jumpa website yang jual lebih murah dari website sweetcheery ni. Sebab sekarang ni kedai tu tgh buat sale.
Hani ada sms org tu semalam tnya stok SCR6. Stok baru sampai hari ni. Better tanya stok dulu kan sebelum pergi ke kedai, nanti buat penattt je kalau stok tak de. Tak sabarnya rasa nak beli hehehe....
Lokasi : Mahkota Cheras, KL

Eh...eh...tapi sebenarnya tak decide lagi nak beli yang mana. Confiusss lagi ni...
kawan2, tolong vote utk saya ^_^

11 comments:

  1. berkenan2..memang nk yg cmni.. tp xde baby lagi.,.hihi

    ReplyDelete
  2. rara: nice kan...dlm p'timbangan ni :-)

    tqah: hehe..xper,aim dulu..nti dah ada baby terus grab je

    ReplyDelete
  3. hani, congrats..dah dapat baby comel.. =)
    btw, semalam 2 august,monthvessary kita sama..happy 8 monthvessary =)

    ReplyDelete
  4. scr 9 la paling ok kot.. multipurpose.. boleh recline pastu bleh straight..

    ReplyDelete
  5. salam hanizan, boleh tahu x online shop mana yg jual lbh murah dr sweetcherry?

    ReplyDelete
  6. Saya guna scr6...sangat best....tapi 1 jer probnye...agak besor sket untuk kete saya yg comel itu...huhuuu...

    ReplyDelete
  7. assalam.. dimana boleh beli SCR6 dgn harga RM479 tu? boleh share tak?


    from daddy to be.. tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...saya ada letak website tu dlm entry saya...tapi saya tak sure harga skrg masih sama atau dah naik/turun.

      Axeana.com

      Delete
  8. salam...saya ada menjual stroller dan car seat sweet cherry...lawati web saya http://bagaimana.com.my/sweet-cherry-stroller-scr6-murah/ atau hubungi saya yazid di 011-14465715...kami prefer customer cod dengan kami..

    ReplyDelete
  9. Asalam sis jual ke stroller ni...dah merata tempat saya cari to dpat

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...