Friday, October 5, 2012

stroller & playpen utk awliya cayang...


yeeaaayy...awliya dah dpt stroller...tq ayah belikan stroller utk awliya..oohh mama yg terlebey xcited bknnya awliya hehe...

setelah mensurvey stoller dan dibuat short list dlm post ini, akhirnya en asben nak juga belikan stroller innova sweet cheery.
2 mggu lepas, kami pergi ke kedai barangan baby Axeana.com di Mahkota Cheras. Di situ harga stroller lebih murah jika dibandingkan dgn tempat lain. Stroller yang hani nak beli ni murah RM30 dari harga market. Tapi malangnya, bila dah sampai...stroller yang kami nak tu takde stok, kena datang hari isnin...adooiii sgt la malas nak keluar lagi kan...kemudian en asben kata kita beli kat Jusco la...mahal sikit je...hhuurrmmm hani ok jer...en asben yang nak bayar kan...hehe, ikutkan aje..

So, kitaorg pun singgah di Jusco Cheras Selatan, JJ ni paling dekat sebab dah otw ke rumah dah...kami pun terus beli stroller idaman ni dgn harga RM599. Stroller innova ni hanya ada warna shj iaitu merah dan coklat. Dah tentu pilih warna peberet hani...MERAH.:D

awliya pilih je yang mana berkenan....ayah yg bayar hahaha
Lepas bayar, terus je suruh salesgirl pasangkan sbb nak letak awliya dalam tu...mama n ayah dah lenguh nak dukung...anak mama dah makin berat la..So far, sgt puas hati dgn stroller ni...


stroller pilihan ayah...eh, xnampak lak awliya dlm tu :D


Bila dah dpt stroller...tetiba berkenan pulak playpen sweet cheery...berkenan sbb harga murah..RM150..tanya en asben nak beli x? dia kata ok jer...
Sejak ada awliya, kitaorg mmg tido bawah jer....nak bawa tido atas katil, kesian pulak kan..katil queen jer, xbesar mana...awliya dah la tido lesak...kejap pusing kiri, kejap pusing kanan...smpai dah pusing 180' pn ada...hehe..ikut sape la ni..mesti dia xselesa kan..

                               
                            awliya dah tertido...jom test letak atas playpen ni ^_^
Bila dah ada playpen ni, senang la skit...mama dan ayah bole tido atas katil, awliya boleh golek2 dlm playpen...hani tak nak beli baby cot sbb klu baby cot ni besar skit...dah xde ruang dlm bilik tu. Playpen ni ngam2 jer letak ruang dalam bilik tu, tepi hani tido jer..tgh2 mlm bole la jeling2 awliya masa tido..kot2 nak susu kan...

Dah balik rumah, test sekali lg letak awliya dlm ni...tgk la aksi awliya ni....sukanyaaaa dia naik stroller yg ayah belikan ni :-)

                          
                              

Nti hani review detail stroller ni k...^_^


2 comments:

  1. comelnyaaa baby awliya ;)

    tgh survey2 nk beli playpen ni.murah kalo rm150 hehe.btw salam perkenalan dari zimie.

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...