Wednesday, July 24, 2013

Awliya is 1 Years Old

Agak terlambat untuk hapdet blog kali ni.
Banyak perkara nak dikongsikan bersama.. - bujet macam ramai sgt la pembaca blog ni kihkih
Bz memanjang bulan pose ni.
Dan keadaan diri yang agak kepenatan sepanjang pose ni.
Alhamdulillah, setakat ni masih mampu berpuasa penuh.
Semoga sampai ke penghujung ramadhan.


6 Julai 2013
Alhamdulillah, Awliya dah genap 1 tahun.
Happy besday my little princess Awliya Nur Zara.
Semoga membesar dengan sihat, bijak dan menjadi anak yang solehah.
Mama dan ayah sayang Awliya dunia dan akhirat.

Mulanya mama plan nak buat majlis di rumah kami di Seri Kembangan.
Tapi disebabkan sibuk, tak sempat nak prepare untuk majlis.
Dan kebetulan, di kampung atok Awliya nak buat majlis tahlil arwah onyang.

Dah alang-alang berkumpul saudara mara terdekat, terus plan nak buat majlis awliya.
Memang persediaan last minit, ala kadar sahaja.
Sekadar meraikan bersama keluarga dan saudara mara yang hadir.
Alhamdulillah, tetap meriah.
Walaupun Awliya dah 2 hari demam...
Mama tetap nak sambut besday dia juga ontime..kehkeh
Disebabkan demam, semua gambar takde senyum lansung.
Masam mencuka jerrr....

Masa nak potong kek pulak, meragam.
Bagi pakai sepit rambut, habis dicabutnya.
Bagi pakai topi besday, cepat je ditarik nak buang.
Time nak tiup lilin, boleh lak nangis hahaha.
Penat nak pujuk bagi mood ok semula.
Mama ngan ayah pulak yang xcited tiup lilin.


Kek ni, seperti biasa hani tempah dekat member ofis.
Choc moist. Sedap dan ceria. Rasa sayang je nak makan.
Harga pun ok la. Dalam RM 200++.
Hasil yang tidak pernah menghampakan.
Suka sangat.
Memandangkan awliya suka cartoon Barney, terus hani dapat idea
nak tempah kek barney. Barney gemuk tu elok la pulak terduduk atas kek tu hehehe.
TQ speky cookiez merealisasikan ideaku ini hehehe.


Barang-barang untuk backdrop ni hani beli di Mydin Mall Meru Raya.
Nasib baik rumah dekat je ngan Mydin, dalam 5 min je.
Lepas majlis tahlil, terus lari sekejap ke sana.
Beli belon, topi, wording happy besday dan beberapa aksesori lain.
Yang lelain tu, guna apa yang ada je kat rumah ni.

 
simple deco

Lepas habis tetamu balik, hani tidurkan awliya dulu supaya nanti bila dia bangun, mood
dia akan ok. Maklum la budak demam nak sambut besday kan. Tapi sekejap la pulak dia tido.
Kalau dah tido sekejap tu, mood mestilah ke lauttt....adoyaiiii.
Tapi time nak buka hadiah, terus mood ok...hehehe...pandai yerrr !!!!

besday girl baru bangun tido...



kasi main dulu...supaya mood kembali ok




eh...eh...kek barney lebih glamour dari besday girl arrrr.....



dah start meragam okeh time nak potong kek.


'mama....topi awliya senget la'


mood dah ok skit....tapi tetap muka masam. 


 yeeaaayyy....awliya dapat hadiah barney juga...

Walaupun majlis kecil, tetap meriah. Terima kasih pada keluarga dan saudara mara yang sudi meraikan majlis harijadi Awliya.

cepatnya masa berlalu...AWLIYA is 1 YEARS OLD now.
luv u so much my princess


2 comments:

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...