Wednesday, January 29, 2014

habis sudah cuti 90 hari

Cepatnya masa berlalu...
Habis sudah cuti bersalin aku selama 90 hari semalam.
Genap jugalah umur Adra Nur Zafirah 3 bulan.
Sepatutnya hari ni aku dah start keje tapi
aku sambung cuti rehat selama 4 hari lagi.
Bermakna lepas raya cina nanti baru aku
masuk keje semula.

Alahaiiii...lemaunya nak masuk keje bila
dah cuti lama ni kan...
Sedey dan susah hati nak tinggalkan anak-anak di bawah jagaan orang lain...
Awliya pun dah tak jumpa mak pengasuhnya selama 4 bulan. Macam mana la dia nanti, mesti menangis....
Adra pulak kali pertama dok ngan mak pengasuh...harap2 tak banyak ragam.
Ye la, selama ni berkepit dengan mama je kan...
Tak puas nak gomol anak setiap pagi..sobs sobs.
Kalau la aku kaya, dah lama aku berenti keje jaga anak sendiri pastu buka bisnes sendiri..syokkk betul kan.
Tapi itu KALAU...hahaha..berangan bole la.

Alhamdulillah...adra masih lagi fully breastfeed.
Minum dalam botol pun boleh dah, takde la susah hati nak tinggalkan dengan pengasuh nanti.
Aku start ajar guna botol abis pantang hari tu. Tapi aku ajar botol waktu siang je, waktu malam kena bagi direct sebab aku risau juga nanti kalau ajar siang malam botol nti dia reject lak kalau nak direct.

Stok susu ebm pun makin bertambah, semoga allah murahkan lagi rezeki susuku utk adra.

Sekarang ni adra dh boleh tegakkan kepala bila kita dirikan dia. Kalau meniarapkan dia pun dah bole angkat kepala.
Badan adra kecik je tapi isi pejal...hihi...penangan susu ibu.
Suka menyembang weiii....penat nak layan.
Kalau sembang satu umah bole dengar suara dia..

Seronok melihat anak-anak yang semakin membesar...syukur padaMu ya Allah di atas anugerah ini.

Adra Nur Zafirah
3 bulan 



4 comments:

  1. dah 3 bulan ye Adra..antie Rose tak pegi - pegi lagi tgk Adra..cuti raya Cina nak balk kg pulak...adoyai..makin besar..lebih kurang sebaya anak buah akak no 2 lah hani..3 bulan gak...waduh..geram tgk pipi tu

    ReplyDelete
  2. Cuti raya cina pun sy balik kmpg tp balik kelantan...pastu xkemana2 dah..ari mggu lepak umah je la..meh la dtg umah nanti..kakak awliya ngan adra teringin nak jmpa aunty rose ni..oo anak kak sue ekk yg no 2 tu? Sebaya la ngan adra la cmtu...hehe pipi tu macam pau...

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...