Tuesday, July 15, 2014

awliya nur zara #2 tahun sudah

6 julai 2014 bersamaan 8 ramadhan

She turn 2 years old...syukur alhamdulillah
Cepatnya anak mama membesar.
Rasa macam baru je sambut hari lahir yang pertama hari tu.
Dia membesar dengan sihat.
Cuma sekarang dia tak nak makan sangat...sampai kena paksa baru lah buka mulut.
Badan pun dah kurus kering hihi..
Tapi bukan main aktif sangat. Tak duduk diam.
Kadang-kadang mama ni kena urut dada tahan sabar.

Dah pandai membaca ABC sampai Z.
Bukan setakat membaca, tapi dah kenal huruf. 
Tunjuk la huruf apa pun, dia boleh sebut dengan tepat...gud girl kakak!
Bercakap pun dah boleh sebut 2 suku kata dengan jelas...ada la sikit pelat2 tu..kadang2 cakap jerman pun ada juga sampai mama tak paham ye...
Sejak dah cakap dengan jelas, mulut makin becok.
Kadang-kadang mengarah je...sabor je la.

Berbalik dengan cerita hari lahir Awliya, kali ni sambut sederhana jer seperti sebelum ni. Lagipun bulan puasa kan, bersederhana itu lebih baik hehe. 
Next time kita buat majlis makan2 ye..leh ajak kawan2 sekali. 
Kali ni sambut dengan keluarga di Ipoh. 

Hani belikan sebijik kek Upin dan Ipin. Eh, anak gegurl tapi beli kek upin ipin??? 
Upin ipin kan lebih sesuai untuk boboiboy kan...
Hehe...si awliya ni suka sangat upin ipin, kuat betul pengaruh kartun ni kan...
Hari-hari asik nak tengok upin ipin je tauuu...!!!
Bila tengok je kek tu, she so excited...terus cakap 'mama...upin ipin'. 
Seronok tengok anak hepi kan.
Kalau beli kek lain, dia mungkin tak berapa excited macam ni...dia pun belum kenal lagi kartun frozen, princess, sofea....apa-apa je la anak oiiii...
Apa saja untuk kamu, mama akan tunaikan....

Kek choc moist upin ipin ni hani tempah dengan member ofis.
Lepas berbuka alas perut di rumah, kami sekeluarga pergi makan di luar. 
Adik hani suggest ke restoren #mat periuk di bercham. 
Tapi agak mengecewakan sedikit servis di sini.
Mentang-mentangla kami sampai dah lewat, lepas waktu berbuka...servis pun macam hampeh sikit.
Menu pun tinggal 3 je, nasi goreng...lamb chop dan keau tiau kerang...
Adoiii sedey betul...hilang mood nak makan.

Sementara tunggu order yang ada 3 menu tu jerrrr.....keluarkan kek terus dan nyalakan lilin.
Potong kek dan snap gambo buat kenangan.

Lepas makan je, terus balik.

Buat anak mama, selamat hari lahir sayang.
Semoga membesar dengan sihat, cergas dan bijak.
Jadi anak yang solehah.
Jadi kakak yang terbaik dan dapat menjaga adik-adik.
Jadi insan yang berguna...pada agama, bangsa dan negara kelak.
Mama, ayah dan adik sayang kakak ketat-ketat....dunia dan akhirat.







#mat periuk, bercham


eh...nak sambut besday kakak....boleh lak adik tertido


main cucuk-cucuk kek pulak

comotnya kakak makan kek....




u always be my baby....awliya nur zara.
mama luv so muchhh


1 comment:

  1. Hepy belated besday awliya, cepat betul masa berlalu dh 2 thn dia eh ibunya jgk still sweet :-)

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...