Monday, August 25, 2014

perlu ke POWERBANK??

orang lain dah lama ada powerbank....hani baru terhegeh-hegeh nak beli...ngeee.
ketinggalan sungguh tau !!!
dulu rasa powerbank ni macam tak penting, so buat tak tau je la..
sedangkan adik hani pun ada jual powerbank ni [dulu....sekarang stok dah sold out]

tapi sekarang ni rasa macam perlu jerrr....sebabnya bateri henpon selalu kong.
dah anak asik nak tengok youtube abc la, upin ipin la...dan terkini thomas and fren...
adoiii....bergilir-gilir kejap tepon ayah, kejap tepon mama.
pastu bila time nak keluar umah, masa tu la bateri kong....adoiii stress mama dia tak dapat buka fb..
kuang...kuang...
eh! takde la...tak penting sangat pun fb tu - walaupun rasa tak buka sehari macam bosan jeww...
kadang-kadang kami keluar nak ke sesuatu tempat yang tak tau jalan, nak kena guna GPS kan.
time tu kalau bateri kong memang rasa macam nak campak tepon keluar tingkap je, apala gunanya tepon canggih tapi takleh guna - [eleh....macam la canggih sangat] xoxo

penting untuk snap gambar anak-anak masa kat luar....pegi taman ke, shopping ke...
bertambah penting bila nak buat call....
jadi terpaksa la sebelum keluar rumah dulu charge tepon siap-siap....


Disebabkan alasan-alasan di atas, terpaksalah jugak korbankan duit untuk beli powerbank
ni pun cari harga yang mampu milik....
sekarang ni nampaknya dah ramai pakai pineng powerbank, review pun kebanyakkan kata ok!
adik hani pun rekemenkan pineng ni je, memang ada yang berkualiti tinggi dan harga lagi mahal la.
tapi yang ni pun kira memadai, tak semestinya murah tak berkualiti kan! kata nak cari harga mampu milik.

kebetulan member ofis ada jual powerbank ni.
survey punya survey, dekat member ni juga yang murah.
so decide beli dekat dia je, lagipun nanti senang jika ada masalah apa-apa kan.



 macam jongkong emas

 
pakej bersama usb cable

hani beli model PN-999 [model terbaru]
amik yang 20,000 MAH...untuk samsung s4 bole 2-3 kali charge.
original.
warranty setahun.
harga RM85 [dalam website pineng harga RM129]
anything problem, boleh tukar yang baru terus jika masih dalam warranty.

Macam mana nak tahu ori ke tak??
Senang je...dekat pelekat tu nanti uolss gores, akan ada serial number.
kalau uoll nak cari powerbank juga, boleh beli dekat sini order sini.
eh...i promote ni tak dapat % pun
saje share dengan uolss semua..
banyak pilihan....nak murah ada, nak mahal pun ada.

sharing is caring kan...


1 comment:

  1. murah sngt T0T lastweek baru jew beli kat abg sedara kwn.... rm110 yg sme jenis ngan akak

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...