Monday, December 28, 2015

orientasi sekolah

eh,..ingatkan sekolah rendah je ada orientasi, nak masuk sekolah 4 tahun pun ada gak ekkk
last minit dapat SMS dari pihak sekolah...
orientasi ni adalah untuk pelajar baru...3 hari tu....dari Isnin - Khamis
tak lama pun....dari pukul 9.00 pagi hingga 12.00 tengahari..
tujuannya nak sesuaikan murid baru dengan keadaan dalam kelas..
so nanti takde la pelajar baru ni terkejut kan masa hari pertama buka sekolah nanti..

masa hari pertama hantar, nampaknya ok je...happy.
sampai je sekolah, teacher dah panggil nama awliya...teacher pun dah kenal dia..
sebelum ni dah pernah datang 2-3 kali kan...masa nak daftar.
si adik pula nangis nak ikut kakak masuk kelas...
alahaiii sian adik....sabar ye dik, next year adik pegi kelas sama2 dengan kakak ok!
sekarang ni adik tak cukup umur lagi..hihi

hari kedua dan ketiga pun macam tu juga....
gud girl kakak....nampaknya lepas ni mama tak perlu tunggu la masa 1st day buka sekolah nanti.
mula-mula aku bercadang gak nak cuti..risau juga kan kot dia tak biasa ke kan...
kot ye nangis ke hehe....
tapi aku yakin kakak awliya tak nangis, sebab dia jenis cepat berkawan dan agak ramah skit..
jadi dia senang bawa diri
bila tengok dia happy je jumpa teacher dan kawan-kawan, takde la rasa risau sangat.

masa ambil pun, tengok ok je...
cuma teacher kata bila kawan2 dah start balik...setiap kali pintu buka, dia akan berlari ke pintu...
tunggu mama la tuee...bila kawan-kawan dah takde...

masa balik siap cakap dengan mama 'semua kawan-kawan bawa beg pegi sekolah...kakak je tak bawa'
alolo....sian dia. mama saje tak bagi bawa beg sebab takde nak isi apa-apa kan.
lagipun 3 jam je kat kelas.
tapi atas permintaan kakak awliya, esoknya mama bagi bawa la juga beg...
mlm tu dia siap2 isi buku dalam beg..buku yang slalu dia tengok dekat rumah...bukan buku belaja pun..hehe apa2 saja la kakak awliya ni...


cepatnya masa berlalu.....dah besar pun anak dara sorang ni..
belajar rajin-rajin sayang

No comments:

Post a Comment

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...