Tuesday, January 12, 2016

kali pertama cashout akaun Nuffnang

saya ni tak lah aktif sangat berblog
ada masa, ada mood, ada cerita....barulah terkial-kial nak update hehe...
kalau orang yang aktif, hari-hari update blog kan..
kadang-kadang sehari sampai 3-4 kali update

ikutkan blog saya ni dari tahun 2010...dah 5 tahun juga laaa...
tapi masa mula-mula berjinak dengan dunia blogger, tak tahu pun pasal akaun nuffnang ni..
sebab tu tak daftar pun awal dulu..
asalnya tulis blog sekadar suka-suka, konon macam diari la kan...
bila start dah kawin dan ada anak, aktif la skit menulis..
banyak cerita tentang anak la kan, nak dijadikan kenangan..
sampai sekarang ni kalau ada masa, saya suka throwback cerita dan tengok gambar anak-anak saya masa mereka kecil...
rinduuuu....dah besar pun diaorang sekarang.

bila semakin suka berblogging, terpikir macam mana lah orang kata boleh buat duit dengan gunakan blog..
ooohh salah satunya daftarlah dengan akaun nuffnang.
start tu, mula study pasal nuffnang ni.
barulah daftar, barulah paham sikit-sikit.
dapatlah kumpul beberapa sen dari akaun nuffnang..
sampailah dah cecah RM50 ...masa tu tak terpikir nak cash out pun..

rupanya akaun nuffnang ni boleh cashout bila jumlahnya lebih RM50..
barulah saya tahu sebab masa nilainya dah cecah RM50, terus muncul button CASHOUT
terus la tak sabar, saje nak try cash out nak try macam mana prosesnya...

mudah je...klik2 je..
alamat semua kita dah daftar dalam profile kita kan...!!
so takdelah sangat nak masukkan apa-apa data dah..
proses cek nak sampai ke kita agak lama juga, rasanya adalah dalam sebulan macam tu...
tapi tak kisahlah....tunggu je la! bukan urgent pun kan..
kadang sampai terlupa, cek dah lama sampai baru terpikir nak tengok peti surat.

seronok pula bila kali pertama dapat cek nuffnang ni...walaupun nilainya ciput je...tapi alhamdulillah, siapa nak bagi kan! besar nilainya pada saya sebab dapat FREE kannnn....
lepas la untuk saya makan lunch 5 hari di ofis ni hehe.
next time nak kumpul lama skit, bagi banyakkkk dulu barulah cash out.
so kawan-kawan, silalah klik iklan nuffnang dalam blog saya ni ye...
kalau dapat banyak, nanti saya belanja aiskrim =)

pernah terbaca, ada blogger yang mencecah RM10K nilai yang ada akaun nuffnang ni...
WOW!!! Besttttt nyaaa...boleh saving sikit, boleh shopping..doakan saya juga dapat sebanyak tu...hahaha amin...
berangan itu INDAH =)

so rajin-rajinlah update blog, blogwalking, tingkatkan SEO dalam blog...ramaikan follower.
kalau blog suam-suam kuku macam blog saya ni.....hahaha lupakanlah hasrat nak menabung dalam akaun nuffnang ni!

apapun....TQ nuffnang....i likesss!!!!

cek pertama yang telah selamat diterima

1 comment:

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...