Thursday, January 21, 2016

kisah sekolah::label nama pada baju sekolah

disebabkan awliya telah kehilangan baju sekolah sebanyak 2 pasang dan  tudung 3 pasang, tuala 1 pasang, jadi aku pun tempahlah label nama untuk dilekatkan pada semua baju sekolah awliya..
ada juga yang aku dah tulis nama guna marker tapi tulis belah dalam la...
kali ni nak kasi cikgu lagi nampak, tu yang aku nak tampal juga nama kat belah luar...
lepas ni kalau hilangggg juga, tak tau la nak kata camne dah...
mau gak aku ngamukkkk huhu....
nak beli baju sekolah yang lain bukan murahhhh weiii..
sepasang baju dan seluar RM60...tudung saje  RM20..
RM70 tu kos dia....
memang rasa ralatttt la kan kalau asik hilang je...
bangkrap mak nak oiii....

banyak juga aku survey online untuk budak label nama ni..
kebanyakkan yang aku jumpa harga sekitar RM1.50 - RM2.50
lepas tu kena order banyak lak tu...50 pcs ke atas baru dapat harga RM1.50..
kalau bawah dari tu...harga RM2.50 sekeping...mahal laaaa [pada aku laaa]
pastu nak order banyak lak, nak tampal kat mana lagi....kalau dah order sampai 50 pcs..
mau dekat suar kecik awliya pun aku tampal label nama gak kang....hakhak

selain tempah online, bole juga tempah di kedai...
ikutkan aku memang nak cepat je...kalau boleh nak siap on the spot..
sebab tak sabar aku nak lekat label nama ni...
pasal stress sangat hari-hari ada je pakaian awliya ni yang tak cukup kan...
ada member aku kata dekat pertama complex tu ada je kedai buat label nama ni...
boleh siap beberapa jam je....tapi  harga tak pasti la berapa...
dekat Central Market pun ada gak....siap 1/2 jam..harga RM2.50 sekeping..
hhmm tapi aku ni tak lah gigih nak pegi ke sana semata-mata nak tempah 4-5 keping...
tak berbaloiii lak aku rasa huhu....
cehhh....banyak songeh beno ko ni hani..
ko jahit je la sendiri....abis cite hihi

label nama

setelah penat mensurvey, akhirnya aku jumpa juga orang yang buat label nama ni dengan harga yang murah..
dapat harga RM1.00...minimum order pun hanya 4pcs je...
maksimum order tak kisah berapa banyak pun...
seriusss dalam banyak yang aku survey, aku tak jumpa lagi yang harga semurah akak ni....
so aku pun tempah dalam 20pcs...
total semua RM26 termasuk postage...
siap dalam masa 3-4 hari....
aku order hari jumaat lepas, semalam [rabu] aku dah terima...
order melalui fb je, bagitau je font dan kain kaler apa....
aku bagi contoh gambar pada akak ni, supaya senang nanti takde la salah paham kaler kan...
cepat juga la akak ni buat walaupun banyak terima tempahan...
hasil pun kemas...aku memang puas ati la...
sementara tunggu siap label nama ni, sempat juga la hilang sepasang baju awliya, dia bawa baju budak lain pulak jumaat tu, sampai sekarang tak dapat lagi...sedangkan aku dah pulangkan baju budak tu....
xoxo stressss makkk!!!

so korang kalau rasa nak try order bole la contact beliau di SINI

label nama
dah siap menampal...
baru sepasang....ada lagi 3 pasang....bertabah la mama

No comments:

Post a Comment

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...