Wednesday, March 30, 2016

pertama kali bawa anak-anak tengok wayang

sejak kawin aku dah jarang tengok wayang...
last tengok ari tu pun cerita fast & furios 7..
itupun tinggalkan anak-anak dengan nenek diaorang...

sebelum ni aku tak pernah bawa anak-anak tengok wayang...
rasa macam tak yakin kan nak bawa diaorang...
ye la....hanya aku je tau anak aku macam mana....kompem kang tak dok diam dalam panggung tu...
lagipun kalau nak bawa diaorang kena la nengok cite kartun kan...
takkan la nak bawa nengok cite 'action movie' yang menjadi cite pilihan aku dan asben kalau nengok wayang ni...

minggu lepas kebetulan aku dapat tiket free untuk cerita Kung Fu Panda 3..
sebabkan free, aku rasa macam gigih la nak mencuba bawa diaorang...
kalau diaorang buat hal...bole je kuar panggung dan terus balik..
takde la rasa rugi kan! kalau beli tiket tu macam rugi oooo...
tayangan pada pukul 8.30 malam di TGV KLCC...
balik keje bergegas balik rumah....terus siapkan anak2...
tapi kami terlewat sikit sampai..pukul 9...cite pun dah start
maklum la naik lrt...masa tu la buat hal kannn....

nasib baik tiket wayang free tu ada sekali combo makanan & air...
masa ni perut memang dan berbunyi kelaparan....
panggung memang penuh....ye la masa ni baru 2 hari release cite kartun ni..
untuk pertama kalinya bawa anak-anak tengok wayang...
so far kakak awliya sangat behave....fokus je tengok kartun sambil gelak-gelak..
walaupun dia tak paham pun apa yang diperkatakan...cakap omputih kan!!
si adik adra lak...mula-mula je ok duduk diam...ada la setengah jam dah mula rasa bosan...
bole lak dia nyanyi....bangun duduk....kejap pegi ke tempat duduk ayah....kejap berebut tempat duduk dengan kakak [share kerusi]...hhhhmmm memang tak duduk diam..
tapi masih boleh dikawal la....taklah dia meragam ke apa kan!
kalau tak mau balik gak masa tu...
mama pun tak leh fokus mengahayati cite ni...
tengok-tengok dah habis pong!! huhu....
apapun yang penting anak-anak happy....
sekarang ni diaorang panggil panggung wayang tu adalah 'tv besar'...haha :)

walaupun aku tak pernah tengok kung fu panda dari siri 1 lagi...tapi aku suka cite animasi ni...
kelakar dan ada mesej yang disampaikan...
kagum dengan sinematografi sangat cantik, kesan bunyi yang bagus...
dan PO memang comelllll....

sebelum balik sempat selpie dulu......


Sebab rasa dah yakin dengan anak-anak bila bawa masuk panggung, so aku pun bercadang bawa diaorang tengok boboiboy pulak...
ramai bebeno update dalam fesbuk kata best cite kartun ni!
tanya kakak awliya dan adik adra...'nak tengok tv besar lagi tak? tengok boboiboy'
'nakkkk....'

hari sabtu ke GSC Summit....
sebelum boboiboy start...si adra asik bising 'bila boboiboy nak start ni'???? asik iklan jeeee...
hahaha....kecoh tau minah sorang ni...
bila dah start....'yeayyy dah start'...
10 min fokus...lepas tu 'mama.....jom balik'
adoiiii dia ni memang tauuuu...tak senang mama nak menghayati cite
nasib baik mood ok...bila mama cakap 'tak abis lagi...nanti dah abis kita balik ye'
'ok'....
fuhhhh lega mama....
nasib masa ni pun tak ramai orang....kalau si adra ni tak duduk diam tak la risau sangat kan!


amboiiii nak.....popcorn besar sorang satu...tapi makan 5-6 ketul jeeee....
lepas tu mama kena abiskan...makin berkolestrol la mama jawabnya

so far cite boboiboy ni ok la...bukan saje sesuai untuk golongan kanak-kanak golongan dewasa juga...
tak rugi tengok tau...

next filem....kot ada upin n ipin the movie lak..mau meloncat anak aku ajak pegi!
mak pak nengok wayang kartun je la lepas ni huhu....demimu wahai anak =)

2 comments:

  1. camna leh dpt tiket FREE tu..kiranya FREE utk 4 orang lah eh..untung lah wak bebudak comei 2 org tu..adoiiii...bertahun2 tak jumpa2 gak 2 org budak come ti

    ReplyDelete
  2. ahakss..biasalah si adik tecik lagi itu sbb cepat bosan..nanti bila dah besar cam kakak awliya tu haa baru lah dia layan sampai habis

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...