Monday, February 13, 2017

bawa anak ke Parenthood Sunway Pyramid

ni kali pertama aku bawa anak-anak ke sini...
kebetulan tengok email ada promotion dari Groupon, terus je beli..
harga asal untuk tiket ni kalau walk in adalah RM40 (hari biasa) dan RM50 (hari minggu)..
aku beli dekat groupun dapat harga RM30 camtu...
aku pun beli 2 tiket untuk kakak awliya dan adik adra..
untuk mak pak dia masuk free je la sebab seorang kanak-kanak (bawah 12 tahun) perlu ditemani oleh seorang dewasa.
so aku beli 2 tiket, dapat la masuk 2 dewasa free kan...
kalau ada tambahan dewasa lagi, just add RM5.30 seorang dan seterusnya...haa gitew

aku beli ni pun 3 bulan yang lepas, disebabkan tak de masa free sepanjang bulan 10-12...tengok2 tiket ni nak expired 08 Jan 2017.
gigih la bawa juga anak-anak pada 7 Jan 2017...nasib baik minggu ni free takde apa-apa program...
print siap voucher groupun tu ye...dan tunjukkan dekat kaunter masuk nanti...



sampai sana si kakak awliya memang nampak excited sangat...
cuma adik adra je mulanya agak blur....kebetulan dia tak berapa sihat masa ni...
tapi aku dah bagi siap-siap ubat sebelum keluar rumah tadi...dalam kereta pun dia tidur je...
so bila bangun agak moody la sikit...

kakak awliya macam biasa la....terlebih gula kan....
non stop main...happy je...





mood dah ok sikit....main buaian dulu

macam anak-anak aku dah pandai bawa diri main sendiri, aku banyak duduk je la...
maklum la mak buyung mana larat nak banyak berjalan hihi....
ayah dia la yang banyak melayan diaorang berdua....

slide tinggi ni rasanya yang paling budak-budak seronok nak main...
mula-mula adra gayat. pestime kena naik dengan ayah dulu...
dah sekali try, baru dia rasa konpiden...
lepas tu dekat 20x dia naik sorang-sorang...haha





kat rumah suka sangat lompat atas katil kan....haaa ni lompat la puas-puas takde sape nak marah 








dah lama baru nampak muka ada sinyum....happy sangat dah masa ni...
demam pun dah lupaaa.....







bila dah lama dalam ni, perut pun dah berbunyi..
dalam ni pun ada cafe disediakan kalau kita tak nak pergi makan jauh sikit..
dalam cafe ni ada cctv disediakan, means kalau parents nak makan...tapi anak2 nak main...
korang boleh je tinggalkan anak-anak sambil boleh pantau anak2 melalui cctv tu....

so far aku puas hati dengan ciri-ciri keselamatan dan kebersihan dalam ni...
ada beberapa sudut terdapat pekerja yang bertugas mengawal anak kita bermain...
tapi kalau tak nak makan dalam ni pun bole....kita boleh makan di luar

dan masuk semula dalam ni....as long as selagi kita tak buka wrist band tu...
korang boleh keluar masuk banyak kali pun...
macam aku bawa bebudak pegi makan mcd [jauh sikit la berjalan dalam shopping complex tu]
kakak awliya siap cakap 'mama...nanti kakak nak main lagi'
memang kena masuk semula la jawabnya dalam Parenthood tu...
tak puas main lagi la tu...
it's ok kakak...today is ur day...main la puas-puas....


lepas anak-anak dah penat main, kami bawa jalan-jalan window shopping dalam ni...
rambang mata bebudak ni tengok mainan...
tapi kami tak beli apa2 pun....







memang cantik interior design dalam ni....


kalau nak buat birthday party pun bole...ada ruang khas yang disediakan...kawasan luas juga dan nampak selesa...



p/s: kakak awliya request lagi nak datang sini....xoxo

No comments:

Post a Comment

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...