Thursday, December 27, 2012

Kaki BULI???

wahhh...lamanya tak update blog...
ketandusan idea dan mood tak datang lak.
Tapi bila mood datang, si kecil pulak ada di sisi...hehe..
terus mood layan si kecil lagi kuat dari update blog..

hurmmm tajuk macam ganasss je kan....
alkisah anak daraku yang semakin membesar...
sekarang dah pandai membuli okeh!!!
Weekend lepas, si riquelme (sepupu awliya) datang ke rumah.
Riquel ni beza 7 bulan dgn awliya.
Awliya ni mmg suka berkawan...tapi si abg iqul memang anti sosial
dengan budak-budak lain.
Itulah bezanya budak yang dok dengan babysitter dengan
yang dijaga oleh nenek dan atuknya. Memang ketara.
Awliya dah biasa dengan budak-budak lain sebab babsitter ada
menjaga beberapa orang lagi budak kecil. Tapi si iqul dok sorang je,
jadi dia lebih suka bermain seorang diri.

Setiap kali jumpa, mula-mula awliya ni akan sengih-sengih,
dan berbunyi-bunyi seolah-olah sedang menegur si abg iqul.
Si iqul pulak buat tak tahu je...awliya bengang la kot hihi..
tiap kali jumpa dan dekat dengan abg iqul, awliya ni akan cengkam apa saja..mana sempat yang dicapai.. sampaikan si iqul selalu melarikan diri.
kadang2 sampai tepis tangan si awliya...
kadang2 sampai menangis si awliya kerja kan si abg iqul hahaha....
ganas dan garang tul anak dara ku itu....

mula-mula tegur baik-baik jer....

last-last ditamparnya si abg riquel ni....

Mmg ada gaya pembuli awliya ni...dengan topi yg senget sebelah hahaha....anak mama ni kecik2 dah pandai sakat orang yer....dah besar jgn camtu ye, kena kawan baik2 semua orang tau...



6 comments:

  1. kelakar pulak tgk gelagat si awliya ni..kecik2 dh pandai yer..nak ajak main..gerammm...cubit sikit :-)

    ReplyDelete
  2. haha...tu la kak, dah pandai nak berkwn skrg ni..mcm2 ragam dia...hihi..kelakar tul..

    ReplyDelete
  3. so sweet!! mmg beza anak yg stay nursery slalu independent..hee

    ReplyDelete
  4. hehehe.... kaki buli cam mak dia erk?

    ReplyDelete
  5. maui:btul tu..independent...tp klu mak ayah dia ada kat umah, terus jadi ngada2...dah berteman je slalu hihi

    ReplyDelete
  6. yusnzie:ehh...mak dia baik, lemah lembut, bersopan santun...tu ikut perangai ayah dia la tu hahaha

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...