Friday, December 28, 2012

Try HUGGIES pula

Minggu lepas, hani dan family ke Mid Valley, temankan abg beli stroller
untuk anaknya si riquelme tu. Cadang nak beli di Carreofour.
Tengok punya tengok, takde yang berkenan pula.

Masa tu, ada seorang promoter huggies promote pampers. Katanya promotion 50%.
I'm not sure murah atau tidak. Sebab tak pernah beli huggies dan tak sure harga.
Normal price RM47.60, dapat separuh harga RM28.45 untuk semua saiz.
Seorang hanya boleh beli maksimum 2 pek sahaja. Masa ni dapat free sample untuk huggies pants (pampers yang pakai macam seluar tu)

Disebabkan rasa murah [tak tau betul2 murah ke tak] so, kami pun borong la sampai 8 pek.
4 pek utk abg, dan 4 pek lagi untuk hani. Penuh troli dengan pampers je hihi.

Untuk awliya hani terus ambil saiz M, sebab pampers skrg ni masih lagi saiz S.
Itupun dah ketat sikit. Masih ada sebungkus lagi pampers saiz S untuk dihabiskan.
Pampers huggies ni mgkin sebulan lagi baru boleh pakai.

Skrg ni awliya pakai pampers pureen, baru je try beli masa warehouse pureen hari tu.
Tapi pampers ni kurang sesuai untuk awliya...hurrrmm slalu je bocor.
Dan tak sabar nak abiskan 1 pek lagi tu, then boleh try huggies pula.

Mummy diluar sana pakai pampers untuk baby apa eh?ok x?Bolehlah share info kan....




4 comments:

  1. my Danial & Rayyan mmg pakai huggies..alhamdulillah so far ok je..xtembus..asernye kalau harga pampers tu rm40 tu mcm tipu je..hehe..coz normal price slalu around rm29-rm35..tp harga yang kak hani dpt tu still murah..maui ngn shima slalu beli ngn member rm100 dapat 4 peket..tp xlalu la ade promotion tu..hehe..selamat memakai huggies ye awliya.

    ReplyDelete
  2. maui: ha tu la, ramai kata harga lebih kurang je, slalu harga RM30 camtu jer...ciss, tipu je kan letak tag harga rm47 tu...xde la half price pong...khani slalu tukar2 brand, saje nak tgk mana yg ok. sblm ni dah pakai diapex, mamy poko (ms new born) n pureen. hrap2 huggies ni ok utk awliya...:-)

    ReplyDelete
  3. ok ke baby awliya pakai huggies?kalu baby leen sekali die pee pee je dah basah lencun.....kite pegang pun rasa basah.....takut merah2...baby leen pun ade eczema dulu...pakai huggies lambat tukar sket terus merah2 celah kangkang die...dr ckp sbb eczema jadi kulit sensitif....dh tukar xpakai huggies lagi....lg selesa dgn pet pet n drypers wee wee dry je sbb xmahal dan rase kering je...hehe

    ReplyDelete
  4. leen: awliya blum pakai lg sbb nak abiskan pampers lama...bocor juga huggies eh??ermm xtau la awliya serasi ke x ni...dh la beli byk. nti tgk camne..awliya pn ada aczema juga..

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...