Friday, December 28, 2012

Tikar Evamatik

skrg ni kan bukan main glamour tikar ni...
harga murah dan banyak pilihan...
disebabkan masa beli tikar PVC hari tu [post ini], tak dapat nak beli corak ABC,
so, hani pun beli la tikar evamatik ni. Awliya mmg suka meniarap sambil
tengok benda warna-warni ni. Nanti dah besar skit bole baring-baring
sambil belajar ABC kan...

hani order online je dengan fb: Aisyah Evamat (Tikar Evamatik)
Harga RM38 termasuk pos [tu pos biasa, kalau pos laju +RM3 lagi]
Dah banyak survey, ni antara yang murah la kan.
Ada member bgtau dekat Nilai 3 harganya dalam RM35, tapi kalau semata-mata pergi
nak beli tikar ni...tak ler jawabnya kan. Dengan minyak, tol semua..dah cecah brape dah tu.
Baik order online, jimatttt....

Alkisahnya tikar ni hani beli 1 jer...
Sekali orang ni salah hantar...tertukar dengan customer yang lain. - yg corak kelabu merah tu
Rasa macam nak marah juga.
Tapi nasib baik la orang ni cakap dia akan pos yang baru guna pos laju lagi.
Yang memula tu guna pos biasa je.

Kemudian hani tanya, yang silap pos tu nak pos semula ke dia tak..
Dia minta pos semula dan dia akan tanggung semua kos..
Lepas tu dia cakap, kalau ada kawan-kawan atau hani sendiri nak tikar tu,
dia jual separuh harga je...waahh, tawaran menarik ni hihihi
Terus je hani cakap nak beli tikar tu hehe....bayar RM19 je, mmg berbaloiiii...
Mana dapat harga camtu kan. Nasib baik warna merah kelabu, mmg matching dengan
tema warna dekat rumah....tak rugi beli.

Rasa segan pulak bila tikar ni di pos di ofis, dah le tak berbalut tertutup.
hehe..nak buat camne, terpaksa gak antar ke opis, kat rumah mana ada orang kan..

Tikar ni nanti korang kena la letak atas carpet sebab nipis je kan...
haa...lg satu, klu nak beli tikar ni yg ada tulis perkataan2 tu, pastikan bahasa tu bukan
bahasa indon...
sebab tikar ni kan asalnya dari indon, ada perkataan2 yg banyak guna bahasa indon..
waduhhh....waduhhh...nti anak blaja bahasa indon pulak ya !!!! 
 


 pic from fb Aisyah Evamat (Tikar Evamatik)


4 comments:

  1. i pon ada beli...i beli size paling besar RM30...tapi beli kat wakaf che yeh kelantan la...hihi

    ReplyDelete
  2. murah tu nana...asben i org kelantan tp jarang balik sana...time cuti pnjg je baru balik...klu x, bole beli kat sana juge :-)

    ReplyDelete
  3. akak beli kat nilai 3 RM25 je.. :)

    ReplyDelete
  4. kak ana: murah la tu RM25..ni sbb xde plan nak beli apa2 kat nilai tu..tu yg beli je online...:-)

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...