Wednesday, February 6, 2013

Kitchen Cabinet: Finally....confirm!!!!

assalammualaikum semua,

waahhh, lamanya tak update blog....
walaupun banyak benda nak disharekan, tapi nak update tak de mood pulak..
kesihatan tak berapa nak mengizinkan sejak kebelakangan ni.
Batuk dan selesema yang agak teruk.
Awliya pun sama, kesian si kecil tu.
Kalau kita yang besar pun rasa tak selesa, inikan pula insan kecil tu....
Ya allah, berikan kesihatan yang sempurna pada anak ku.

Okehh, hari ni nak share pasal pencarian kabinet dapur kitaorang yang dah sekian lama
tertangguh. 
So, hari minggu yang lalu, hani ke Intech Kitchen Sdn Bhd di Bandar Teknologi Kajang.
Hani dapat tahu pasal Intech Kitchen ni pun dari google.
Ramai yang bagi feedback yang baik. Dan ada yang cakap harga di sini agak murah
berbanding kedai-kedai yang lain dan servis amat memuaskan hati.
So, cadangnya nak survey dan kalau harga ok, memang hani dah buat keputusan
nak confirm terus je. Dah malas nak survey tempat-tempat lain...
Maklum la, ada anak kecik ni...bukan senang nak keluar selalu kan.
Dengan bersemangatnya kami ke sana. Sampai pun dah agak petang, nasib baik kedai tutup pukul 8 malam.
Senang juga nak cari kedai ni. Bila sampai di kawasan Bandar Teknologi Kajang, ikut je
signboard Intech di tepi-tepi jalan. Insya allah tak sesat.

Masa sampai dekat showroom di tingkat atas, ramainya customer.
Kena la tggu dalam 20 min juga untuk di entertain.
Sales person yang layan kami namanya Jessica.
Terus hani keluarkan ukuran dapur dan minta Jessica buat quotation.
Hani minta quo untuk 3 jenis material iaitu Melamin ABS, 3G glass door & 4G glass door.

Kira punya kira, akhirnya siap juga anggaran.
Niat dihati nak buat kabinet yang paling murah, bujet pun ciput je kan.
Dan semestinya pilihan melamin, sebab itu yang paling murah kan.
Tapi bila tengok pada quo tu, harga :
Melamin = RM7K++
3G glass door = RM8k++
4G glass door = RM9k++

Ehhh....tak banyak beza kan. Dari niat nak buat melamine je, terus nak buat 3G, dari 3G pulak terus nak buat 4G hahahaha....sebab 4G lagi lawa. Beza pun dalam 1K++ je dengan 3G. Adoiii over bujet pulak !!!!!
Hani pernah survey dekat beberapa kedai, anggaran untuk melamine memang dalam lingkungan 7k tapi kalau untuk 3G sahaja dah cecah 12k-14k. Tapi dekat Intech ni, 3G dan 4G bawah 10K...waaahhh murah banyak tu!!!

Bincang dengan en asben, akhirnya kami decide buat 4G. Sekali buat biar puas hati kan.....baru la bersemangat nk masak chheeewaaaahhh !!!! [alasan semata-mata]
Kam i bayar deposit sebanyak 1k, dan terus booked tarikh pemasangan dulu.
Itupun dapat tarikh 1 April (masa besday i tu...hehe), sebab sepanjang Februari dan Mac dah fully booked.

Semalam staff Intech, Mr David telah datang ke rumah kami untuk ambil ukuran yang tepat
dan akan buat drawing. Masa mengukur, Mr David akan beri pandangan apa yang sesuai dan tidak sesuai mengikut keadaan ruang dapur kita.
Dan masa ni baru kami confirm kan kaler kabinet dapur yang dipilih.
Invoice terbaru akan dikeluarkan setelah ukuran baru dibuat. Barulah dapat tahu harga yang sebenar-benarnya. Setakat ni servis di Intech memuaskan hati.
So, kita tunggu progress seterusnya pulak ye.
I'll update later ^_^.

p/s: Tak sabarrrr nya nak tggu pemasangan kabinet. Dapur umah dah tonggang langgang
sebab takde tempat nak simpan barang-barang.


showroom di tingkat atas...bawah ni pulak kilang diaorang sendiri

inilah rupa 4G Glass Door....pintu tu boleh letakkan
black mirror glass...nampak berkilat je, cantikkk kan !!!




model kecik sibuk nak masuk gak dalam gambooo....








10 comments:

  1. wah cantik yer yg 4g...harga pun mahai..he3..nnt dh siap tunjuk yer...mne taw blh bg idea untuk umah kita..hehe...

    ReplyDelete
  2. puansazusarin : hehe...insyaallah, nanti kite share bila dh siap hasilnya...

    ReplyDelete
  3. akak tak sabar nk pegi melawat kitchen kabinet yg cantik iteww..rasa syg pulak nak guna dapaur bila dh cantik..ke lagi rajin masak..eheheh

    ReplyDelete
  4. salam ukhwah..teringat masa zaman meula kawen..sronok sngat nak reno dapur..support me new blogger..follow me back ya..

    ReplyDelete
  5. sape2 nak try buat sendiri kitchen cabinet, boleh la follow blog sy yer.. http://diysaja.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Cantiknye kitchen cabinet...it looks modern enough. =)

    ReplyDelete
  7. I read your blog. its simply superb. Useful Information about Refrigeration Equipments Manufacturers . Thanks for sharing

    Commercial Kitchen Equipments Manufacturers

    ReplyDelete
  8. Boleh sy tau ukuran dapur brape sqft?

    ReplyDelete
  9. boleh post pic yang nampak keseluruhan gambar dapur tak?

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...