Wednesday, June 19, 2013

2nd chek up::20w

Semalam 18/6/2013 ke KK untuk buat 2nd check up.
Kandungan dah masuk 20w.
Keputusannya:

Berat: 60.6 kg
Hb: 11.1 
Tekanan darah: lupa lak [nanti update kemudian...kena tgk buku]

Alhamdulillah, hb dah ok semula berbanding 1st chek up ari tu. - bawah 11
Berat pun tak naik mendadak, hanya naik 1kg dari bulan lepas.
Sekarang ni selera makan dah makin kurang, tak tahu la kenapa.
Kalau makan pun sikit je. Banyak makan buah je, itu yang lebih menyelerakan huhu.
Dah mula rasa pergerakan baby, cuma tak berapa kuat la... - excited, perasaan yang sama masa mengandungkan awliya dulu :-)

Next check up pada bulan depan 8/7/2013.
Hani request tarikh yang sama dengan awliya sebab awliya akan check up juga
untuk cucuk 1 tahun.

Semoga dipermudahkan semuanya.
Mama, ayah dan awliya tak sabar menunggu kehadiran orang baru ni...............

4 comments:

  1. bykkan mkn makanan yang berkhasiat ok kak hani..

    tekke..

    *tetibe teringat kenangan ms preggy dulu..:D

    ReplyDelete
  2. akk hb dya..8 sahaja lah..hampeh..stiap minggu kne ambik darah...akk tahu makanan pe yg tmbh darah x??

    ReplyDelete
  3. dya: tak sanggup nak amik darah je kan...bukan amik darah dekat jari, tapi dekat lengan, byk juga tu kan. nurse ada bgtau bykkan makan syuran hijau terutama bayam.

    lagi satu khani makan vita-lea shaklee dan iron tablet (KK bagi) utk tambah darah. Alhamdulillah darah dah stabil smula.

    ReplyDelete
  4. ayang: preggy mmg satu kngan yg indah kan...mcm tak caya yang ada dlm perut, tetiba dah ada depan.

    in sha allah, lepas ni kena jaga pemakanan. tq ayang for ur advice..

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...