Monday, November 2, 2015

Adra Nur Zafirah turns 2


31 Oktober 2015
Alhamdulillah....genap umur Adra Nur Zafirah, 2 tahun...
Cepatnya masa berlalu...
Rasanya macam baru je lagi sambut besday dia tahun lepas...

Sampai sekarang masih tak percaya Adra dah semakin membesar...
rasa macam dia masih lagi kecik molek...
selalu bila aku beli baju untuk adra, mesti terbeli saiz kecik...
bila tengok macam muat, rupanya ngam2...tak boleh pakai lama...
eh! perasan macam adra masih kecik lagi...hihi

dah semakin besar ni, makin kuat merajuk...
kuat menyakat kakak....
paling kuat mengamukkkk.....
walau macam mana pun mama, ayah dan kakak awliya tetap sayang kamu adik!
sayang ketat-ketat....sampai hujung nyawa 

dah umur 2 tahun, genaplah juga penyusuan susu ibu untuk adra...
sekarang ni pun dah mula ajar untuk wean off...
adra start minum susu formula masa umur 1 tahun 10 bulan...
(next entry aku cite detail pasal ni)
tapi aku tetap meneruskan penyusuan susu ibu sampai sekarang...
dah banyak kali cakap pada adra yang di tak boleh minum susu mama dah bila dah 2 tahun...
setiap kali aku cakap...setiap kali tu la dia merengek...'nak agiiiiii' !!!
hurmmm tak sampai hati pulak kan...
tengoklah sampai mana dia masih minta....tapi aku akan cuba buat dia lupakan sikit-sikit..
insha allah semoga berjaya satu hari nanti..hihi...
eh!cerita pasal breastfeeding lak...nanti la tggu next entry k!


berbalik cerita besday adra, majlis kali ni aku buat kecil-kecilan je...
jemput mak-pak saudara je...
masak pun sendiri...menu ringkas..
nasi ayam + ayam kenny rogers (homemade)
laksa
kuih-muih
buah-buahan

dah nama harijadi macam tak best pulak takde kek kan
so nak menggembirakan anak2, aku order kek dekat member ofis dengan tema robo car poli,,
hehe....kartun peberet adra dan kakak awliya...
beli gula2 sikit dan jeli....








simple jajan 


special kek for birthday girl mama

kakak awliya rasmi tiup lilin dulu


huurrmm.....sedap la mama kek ni













buat anak mama ...Selamat Hari Lahir sayang!
Mama doakan segala yang terbaik untuk adra...








2 comments:

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...