Tuesday, November 17, 2015

beli drill murah

kalau korang kaki shopping online (macam aku gak...)
mesti koarang alert kan pasal Lazada buat sale dari tarikh 11.11 hingga 12.12...
tapi tak semua barang dekat lazada ni murah....walaupun tgh sale kan...
kalau rasa nak beli sesuatu, pastikan korang dah survey harga di banyak tempat...

setakat ni, banyak juga aku beli barang dekat Lazada ni...
hurmmm tengok juga la...kalau barang tu tak jauh beza harga, aku still akan beli
dekat lazada..sebab ramai lebih berbaloi..
kalau nak keluar pergi beli...dengan minyak, parking lagi....sama je kan..
so aku lebih suka beli online..tup-tup barang depan mata..
jimat masa dan tenaga..
tapi kalau harga jauh sangat bezanya...aku sanggup pergi beli diluar kannn...

ehhh berbalik cerita sale di Lazada ni, takde la apa sangat yang aku beli..
mula-mula aku nak grab pampers drypers tu....murah weeeiiii...
tapi teragak-agak nak beli ke tak nak...nak beli ke tak...
last2 aku lambat decide, stok pun abis...
so harga telah bertukar jadi mahal...
adusss....nyesal la pulakkk...

barang yang betul2 aku beli adalah impact drill ni jenama Bosch GSB 500 RE Impact Drill Set 10mm
dah lama aku nak beli, tapi memandangkan harga online/luar semuanya masih mencecah RM200++...
jenama BOSCH ni kan mahal skit berbanding jenama yang lain...
hurrmmm pikir banyak kali juga...
lagipun aku selalu pinjam drill ayah aku je kalau nak guna..
yang susahnya kena ambil di Ipoh, kadang2 ayah aku nk guna kena hantar semula 
ke ipoh walaupun keje tak selesai lagi..
kan payah tu...dok ulang alik je drill ayah aku tu...



so bila aku tengok dekat lazada ada sale jadi harga RM170..,
terus rasa rugi je kalau tak beli..
lepas tu kalau bayar pakai kad kredit HSBC...ditolak lagi 10%..
banyak gak tu kan...
so aku terus klik klik....bayar guna kad...
dapatlah harga RM158 sekali postage...
masa ni aku tak bagitau pun en asben yang aku beli drill ni...hihi
eh, lepas tu kan....aku tengok dah jadi harga asal semula RM229.00
nasib sempat grab :)

aku order hari jumaat, hari isnin drill pun sampai di ofis..
masa balik baru tunjuk dekat en asben...
dia siap cakap 'eh...murah lah kalau RM158'
hehe....nasib dia tak bising sebab aku beli,,,
lagipun dia yang nak gunakan....
so lepas ni senang dah ada drill sendiri..tak yah nak pinjam dah kan...
bila-bila nak buat keje senang...
setakat ni asben belum cuba guna lagi....
tunggu nanti nak pasang beberapa rak dekat rumah tu..
nanti aku review k...ok ke tak drill ni....



isi dalam




3 comments:

  1. murahnyaa..i asek tngguh nk beli sbb mahal..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. smlm sy buka lazada..masih ada lagi harga RM170..haa bole la beli tu :)

      Delete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...