Wednesday, November 4, 2015

mencari meja komputer IKEA

berangan nak buat workstation dekat rumah....
workstation la sangatttt.....gedik beno nak ada workstation kat umah kannn...
kat opis pun dah 8 jam ngadap pc....ni pulak nak ngadap pc dekat uamh...
huhu....mau rabun mata hani oiii..

sebenarnya workstation ni bukan nak buat keje pun...
tak kuasa okehhhh nak bawa balik keje kat umah..
pc ni lebih kepada surf internet je...update blog...anak2 tengok youtube...
eh! aku pun ada berniaga online juga...so masa dekat rumah la boleh hadap semua tu kan...
kadang-kadang nengok kat henpon ni tak puas...skrin kecik...

dah lama aku dok survey nak cari meja komputer dekat IKEA ni...
selalu survey kat website je..
walaupun dalam website tu dah tulis detail semua ukuran
tapi tetap tak puas ati kan...
jadinya kena nengok gak depan mata
sabtu minggu lepas ajak juga asben ke ikea...
dah lama juga aku tak ke sini...
tau2 je la...anak2 aku ni bukan jenis dok diam
payah nauuu aku nak fefeling nengok satu2 barang kat ikea tu huhu...

antara meja komputer yang aku survey macam kat bawah ni...
meja komputer ikea
::RM 329


meja komputer ikea

ni dekat shoowroom...yang laci belah kanan tu harga lain...

alahaiii....aku berkenan sangat yang ni....cantik dan nampak kemas...
cpu boleh letak dalam drawer tu...
sebelum ni aku tengok harganya RM289 [kalau tak silap]
tapi sekarang harga dah naik...
yang aku nengok harga lama hanya kaler oren....
ishh padahal jenis sama je....cuma kaler je yang beza..
hurmmm terus la cancel...
mahal bebeno...
takpe lah tunggu la kot kalau ada rezeki lain, baru beli yang ni...
sobs...sobs

::RM 249
yang ni pun jadi pilihan juga...
meja komputer ikea

::RM 269
berkenan juga yang ni....tapi meja ni kurus panjang...
kawasan workstation aku tu sempit sikit....
menumpang dekat living hall...


tapi bila aku nengok meja di depan mata, aku rasa macam mahal la pulakkkk....[bagi aku]
kalau untuk korang yang berduit, maybe rasa tak mahal kot...
sejak-sejak kos hidup makin meningkat ni, pikir banyak kali ooo nak beli sesuatu benda tu...
hurmmm nak beli ke tak....nak beli ke tak....
berbaloi tak beli mahal gini...
bukan la aku ngadap pc je kat umah...mana sempat weiii...
baru nak buka pc, ada yang nyibuk datang tauu...


so pikir punya pikir....aku decide kiv la dulu.
takpe la, tak terdesak pun nak beli...
sekali bila jalan2 dekat showroom ikea tu aku nampak meja ni....

meja komputer ikea
::LINNMON /ADILS
RM99

harga murahhhh....meja sahaja RM59...kaki meja kena beli lain..
kaki tu RM10 sebatang...so total baru RM99...
murahhhh laaa pada aku...
saiz pun ok, nak kata besar sangat tak juga...nak kata kecik pun tak juga..
sedang-sedang,,,
masa kat showroom dipamerkan kaler putih, masa ni aku tak tau ada kaler hitam...
so aku decide beli yang ni...
tapi kalau ada kaler putih sahaja, aku tak beli laaa...
sebab aku nak kaler hitam....kebanyakkan perabut rumah aku kaler hitam...
masa lalu kat gudang, aku ada nampak kaler hitam...
terus la ambik...
cuma yang kaler putih, kaki meja dah sold out...tinggal papan meja je..
nasib baik kaler hitam banyak stok, kalau tak leceh la nak kena tunggu lagi,,,,

malam tadi baru en asben pasangkan....
semangat skit aku nak ngemas kawasan sini...
nampak tu, siap vakum bagai semua...nampak benau banyak habuk hihi

pada aku meja ni sangat praktikal.....walaupun tak berapa kemas sebab nampak wayar2 komputer tu semua, tapi yang tu boleh adjust nanti....
selain letak pc, meja ni aku boleh guna kalau buat open house/jamuan ke nanti...
bole gak letak2 makanan ke kan...
tak pun nak letak mesin jahit pun boleee....
haaa....tengok banyak gak kegunaan kannn..
berbaloiiii....praktikal dan murah..
sesuai la untuk orang yang bujet2 macam aku...hihi

meja komputer ikea

workstation ni pun memang semuanya harga bujet..
pc tu pun beli dari ofis punya....memang bid harga
RM260 jeeee...
kerusi hitam tu dari IKEA juga...dah lama beli...

tak sempat nak hias lagi....
tengah cari idea dulu....lagipun kitaorang tengah buat operasi tutup dinding merah tu dengan wallpaper kaison..
nanti aku update lagi kalau dah setel semua...

k!bye...


1 comment:

  1. Salam sis,size meja yg putih tu brape ye?masih ade stok lagi x?bole share link website

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...