Friday, November 9, 2012

Baby Bullet

Mula-mula hani pun tertanya-tanya, apa benda baby bullet ni? Sebenarnya terpengaruh juga nak beli bila baca blog rakan-rakan. Bila google, benda ni adalah blender rupanya, digunakan dalam penyediaan makanan untuk bayi...ada juga bekas-bekas kecil untuk simpan stok makanan tu nanti.
Dan yang penting, BPA free.

Memandangkan lagi 2 bulan awliya dah boleh makan, mamanya excited jer nak beli benda ni.
Tak sabar pulak nak dapat..hehe [ko mmg bab shopping tak pernah sabar kan]

Cute sangat kan !!!
Baby bullet ni hani order dari fb:Ummi Naily Collections. Tapi kena pre-order dulu.
ETA end Nov.
Harga RM130. Deposit untuk pre-order RM70.
Postage kena tambah RM18. 
Order ditutup 24/11 nanti, kalau ada yang berminat..bolehlah terjah fb Ummi dan 
buat order.

Nanti hani akan self collect je di rumah dia, tak jauh sangat dari rumah hani.
Lagipun hani dah pernah berurusan dengan Ummi ni masa beli rocker Fisher Price.
So, dah tau kat mana rumahnya. Jimat duit postage ^_^.

Sebenarnya pakai blender biasa tu boleh jer, tapi tak kan nak bercampur dengan blender yang dipakai dengan cili, bawang dan seangkatan dengannya....tak pasal-pasal sakit perut anak nanti kan..Melainkan kalau nak beli baru atau memang dah ada 2 blender kat rumah, tak perlu la membazir lagi kan.

Sebaik-baiknya, kita sendiri yang sediakan makanan untuk baby nanti...
Say no to instant food. Makanan dari air tangan ibu itu adalah yang terbaik untuk anaknya..kan..kan...

Gile bersemangat nak buat first solid food untuk awliya nanti....hehe
Semoga dipermudahkan segalanya....amin



Set ini mengandungi :

high-torque power base
2 stainless steel blades
3 piece mixing bowl
1 short cup
1 spatula
1 batch tray with 1 lid
6 date-dial storage cups
1 stay-fresh resealable lid
1 storage tray
User manual and cookbook
Pocket nutritionist booklet
1 year warranty


12 comments:

  1. salam..ada lagi tak baby bullets ni kt tempat yg awk beli tu? saya cuba google nama tempat yg awk beli tu xde pulak wujud nama tu..saya tau da expired, kot2 la ada lagi stok kan, teringin nk beli gak.

    tq

    ReplyDelete
  2. haniyah: sori, sy silap bg
    link..sbb tu xkuar page tu..awk buka link yg sy bg kat bawah ni..ce try tnya owner tu ada lg ke x...klu ada rezeki, ada lebih ke kan...

    http://www.facebook.com/umminaylicollections?fref=ts

    ReplyDelete
  3. haniyah: skrg ni, org yg sy beli baby bullet tu, skrg ni tgh buat pre order utk 2nd batch...

    ReplyDelete
  4. hye .. salam kenal :)

    jom like page ni https://www.facebook.com/ohsembabykids

    barang baby with Ohsem price :D

    ReplyDelete
  5. http://www.lazada.com.my/asotv-baby-bullet-food-blender-439971.html

    sy beli di sini...murahje..rm 80++

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg ni mmg dah murah reen....dah byk org jual...dulu masa saya beli masih baru lg benda ni, sbb tu mahal skit...arrr geram je tgk hrga skrg kan...hehe...beza btul dgn saya beli

      Delete
  6. boleh tahan lame ke brand ni..nak beli utk buat mkanan anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni tahan....smpai anak no 2 ni pun masih elok lagi....padahal mmg guna hari2...

      Delete
  7. Kat lazada ada offer. Harga tk sampai rm100

    ReplyDelete
  8. Sy ada jgk 1. Blade patah after 5 months guna. Geram

    ReplyDelete
  9. Sy ada jgk 1. Blade patah after 5 months guna. Geram

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...