Monday, November 12, 2012

Playgym & lamaze inchworm

Sekarang ni agak tidak terkawal nafsu untuk shopping online....

Kali ni, hani belikan untuk si kecik tu mainan lagi....

Mula-mula tak pernah terpikir nak beli pun, tapi bila awliya ni dah mula pandai bermain
hani mula terpikir nak beli mainan untuk dia. Ye la, kesian dia bila baring je mesti boring kan,
tak de apa-apa yang menarik perhatian dia.
Sebab tu mama @ ayah kena sentiasa teman je awliya masa dia baring, kalau tak de orang kat
sebelah dia, awliya mesti nangis.

Kalau ada playgym ni, tak de lah awliya boring sgt kan [alasan bagi kat en asben hehe]
Hani terus decide nak beli. Beli dekat fb:cutiestufflover dengan harga RM150 [termasuk pos]
Bila dah beli, saje gatal-gatal survey lagi....errrkkk jumpa lagi murah dekat mudah.com
Harga RM110 - tu lah, tak menyempat nak beli kan....kan dah rugi !!! xoxo sabar jer la...
Hani ada tengok dekat JJ, harganya RM199...beza kan kalau kita beli online.


 






Berbaloi juga beli playgym ni, masa nak pakaikan pampers, letak awliya dekat playgym ni...dia dok diam sikit sambil mata tengok toys yang tergantung. Kalau tak, belum sempat pakai pampers, cepat je nak meniarap....

Pastu saje nak menghabiskan duit, beli sekali lamaze inchworm tu....harga RM 26 [termasuk pos]

Worm ni ada bunyi muzik dan colourful...memang boleh menarik perhatian si kecik ni..


Nasib baik awliya suka. Tengok la aksi dia ni....


Sekarang awliya dah semakin peka kepada warna dan bunyi. Clap..clap to awliya lagi...satu lagi pencapaian yang membanggakan....^_^ . Barang-barang mainan ni boleh digunakan dalam sesi pembelajaran untuk perkembangan otak si kecil kan !!!Lepas ni mama nak belikan awliya buku pulak....:-)


5 comments:

  1. bestla awliya.. nnt beli buku plak.. hihi

    ReplyDelete
  2. dah semakin bijak awliya skrg..pandai dia peluk inchworm tu :-)

    ReplyDelete
  3. tiqah: ha'a...lepas ni mama awliya nak beli buku pulak...umur dah 6 bln dah bole bacakan buku kat awliya...

    JM: bdak2 skrg dah cepat blaja kak..mcm2 aksi dah dia buat..hehe...

    ReplyDelete
  4. comeynye awliya..suke tgk mata ngan idung

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...