Friday, November 9, 2012

Majlis Aqiqah


Dah 2 bulan  entry ada dlm draf...hehehe...agak basi juga kan...

Alhamdulillah majlis aqiqah Awliya Nur Zara telah selesai diadakan pada 16 sept 2012. Majlis ni dibuat di rumah adik hani..kiranya majlis ni 3 in 1, aqiqah, rumah terbuka aidilfitri & doa selamat utk rumah baru adik ni.

Untuk majlis ni, ada upacara berendoi sekali....biasalah, anak sulung..xcited lebih kan..warna pilihan seharusnya la pinky yg sesuai dgn gegirl kan..

Pelamin berendoi ni hani sewa dari Mai Gallery...harga RM300, set ni termasuk buaian, backdrop, set merenjis dan juga baju gown yang comellll....tapi awliya tak pakai pn baju gown tu sbb besar skit..lgpun mama dia dah belikan awal2 lagi baju gown...



Mula2 risau juga kalau awliya tak nak duduk dalam buaian tu...rugi je tau mama sewa hehe...tp alhamulillah, awliya sangat baik pada hari tu...senyap je dok dlm buai sambil mata melilau pandang kiri kanan. Mesti dia pelik nape buai dia nampak lawa je..ada bunga2 lak tu...


Doorgift
Untuk doorgift tetamu, hani sediakan apam polkadot yang ditempah dari kawan ofis sebanyak 100 pek. Setiap pek ni ada 5pcs apam. Nak bagi ceria lagi hani beli letak riben dan print gambar awliya tepek kat atas bekas tu. Apam ni hani tempah dengan member ofis.

Untuk doorgift kumpulan marhaban pula, hani bagi paper beg yang mengandungi gelas, apam, bunga telur dan ang paw...[lupa lak snap gambar]

                    



Candy buffet
Meja candy buffet ni idea hani dan adik. Percubaan pertama kali. Beli kain alas meja tu di Nagoya. Kain cotton corak polkadot...murah je semeter rm2.50..hani beli 2 meter. Kain skirting tu beli di Kamdar, semeter rm3..skirting tu adik hani yang buatkan. Coklat2 tu pula hani beli di kedai borong makanan ringan je. Total around rm120. Coklat oreo yang ada gambar awliya pun hani tempah dengan Spekycookiez. Ramai yang cakap sayang giler nak makan coklat tu sebab ada gambar si kecik hehe....tq Spekycookiez, sedap coklat dan apam yang i tempah tu...next time boleh tempah lg yerr !!!!



Sebagai hiasan tambahan, hani letakkan frame gambar si kecik di hujung meja....bersama teddy bear comel....ok x meja candy buffet kitaorg ni???hehehe...sbnrnya byk lg idea nak hias meja ni, tapi tak sempat lak..ni je yg mampu disediakan....next time bole buat lagi :-)

Lepas bacaan yassin, kumpulan marhaban pun mendendangkan lagu2 marhaban...
Bila dah selesai, apa lagi...acara posing2 la kan bersama saudara2 yg datang....




            


Lepas dah penat bergambar, awliya pun tertido kepenatan...hehe..cian anak mama ni...

Selepas waktu asar, tiba masanya untuk membotakkan kepala awliya...mula2 awliya tido, senang skit nak cukur rambut dia..tapi tak lama tu..dia dah bangun, maybe tak selesa kot..masa ni lah payah sangat nak cukur. Tak reti duduk diam, sampai mama kena tolong opah pegangkan awliya ni... .

 


 

Mama & ayah love u so much.........

proses membotakkan kepala....

awliya dah botak....comeyyy x???
Awliya masam je muka...hehehe...marah eeehhh sebab mama botakkan kepala dia...

Alhamdulillah, selesai semuanya...terima kasih pada family dan saudara mara yang bertungkus lumus membantu dalam persiapan majlis ni...Dan sekali lagi awliya tertido kepenatan.......










                                                       





2 comments:

  1. Blh ke if I nk contact no mai gallery tu atau pun any link ke mai gallery

    ReplyDelete
  2. nurul: u boleh contact dkt fb Mai Gallery ni. ini link dia http://www.facebook.com/pages/Mai-Design-Gallery/122997967785912

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...