Sunday, January 13, 2013

ASB Remaja

Alhamdulillah, genap je awliya 6 bulan, mama dah buka lagi
satu akaun simpanan untuk awliya....Buku ASB (Akaun Remaja)

Maksimum simpanan dalam akaun ni adalah sehingga 50K.
In sha allah, mama akan simpan sedikit demi sedikit
untuk masa depan awliya nanti.

Apabila baby telah mencapai umur 18 tahun, akaun remaja ini akan
ditukar ke akaun dewasa secara automatik.
Oleh itu, ibu bapa dah tak berhak ke atas simpanan tersebut.

Bila dh ada anak ni, slalu pikir tentang ms depannya.
Nmpknya mama kena kurangkan shopping hehe, dan lebihkan kpd simpanan.

Jom menabung dari sekarang...........!!!!



6 comments:

  1. untung la awliya kecik2 dh ade akaun. bagus mama pandai menabung

    ReplyDelete
  2. boleh di jadikan ibu contoh ni..ehehe..simpan sikit2..lama2 jadi bukit..ye dak..

    ReplyDelete
  3. yusnzie: bukan mamanya yg menabung tp duit awliya sendiri...mama kena ganti balik sebab dah terguna hahahaha

    ReplyDelete
  4. ni kira asb kan?? memang cadangnya nak buka asb utk aisy nanti..sekarang duit aisy dalam asb mamanya..hehe

    ReplyDelete
  5. jarimanis: hehe.. belum layak dapat taraf ibu contoh hihihi..tp akan cuba sedaya upaya jadi yg terbaik utk anak2.kena mula menyimpan dah, dulu asik enjoy je..xde simpanan pun hihihi...bila dah ada anak, kena gak menyimpan utk masa depan dia n perkara2 emergency

    ReplyDelete
  6. izzati: ha'a yg ni asb..utk kanak-kanak dari umur 6bln - 18 tahun, akan guna akaun remaja...nti dah lebih 18 thn baru akan dpt buku biru mcm kita tu...sy mmg kena asingkan duit anak nti kang terguna lak dlm akaun mamanya...iiishh teruk tul mama awliya ni hihi....

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...