Monday, September 30, 2013

Bila masuk kedai buku

Kali pertama bawa awliya masuk kedai buku...
Sebelum ni bila belikan buku utk dia, tak pernah bawa pun..
Minggu lepas, amik awliya dari umah pengasuh, terus ke Aeon Taman Equine.
Cadangnya nak g isi minyak kete je, last-last terus ajak asben g kedai buku popular
sebab nak cari buku dan dvd untuk awliya.
Awliya pun pakai baju tidur je..hahaha belasah je la.
Dah lama tak belikan dia buku, sian asik baca buku yang sama je.

Mula-mula singgah Daiso dulu, mama beli beberapa barang sikit.
Kemudian baru ke Popular.
Xcitednya budak kecik ni masuk kedai buku.
Bila pergi kat part kanak-kanak, bukan main cepat je tangan dia amik buku.
Lepas tu terus dok atas lantai kat tengah-tengah jalan...
Nak oooiii..ingat ni rumah kita ke...

Lepas satu -satu buku dia amik...
Penat si ayah kemas balik...hihihihi
Awliya memang suka sangat dengan buku esp buku yang ada gambar haiwan...
Seronok tengok dia hepi....

Nak pupuk minat membaca pada budak-budak ni,
kenalah dr kecik kan. Mama pun terus jd ahli buat member card popular.
Lebih jimat sbb leh dpt diskaun. Pasni boleh beli bykkkk buku lagi utk awliya...!!!


Tengah sibuk memilih buku....


haaa...tengok...dah pilih buku dia g duduk kat tengah2 ruang jalan...


semestinya pilih buku yang ada gambar kucing


'mama....ini cat'

Pantang tgk gambo cat....asik nk dicium jer..

2 comments:

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...