Tuesday, June 14, 2011

Wedding Journey: Checklist

Sekarang ni dah masuk pertengahan tahun..bulan Jun...semakin hari semakin risau okeh !!
Tinggal lebih kurang 5 bulan lagi.....huhuhuhuhu....risauuuuuuuu!!!!
Sebab lansung tak prepare apa2 pun lagi...
Rasanya B2B yang lain mesti dah siap survey, tapi aku....sibuk la ngan xtiviti lain...
Rasanya skrg ni dah kena buat gak buat prepareation, aku tak nak kelam kabut bila dah dekat2 waktunya nanti...dah kena buat checklist ye !!! (kalau la aku kaya....aku upah wedding planner
jer pikirkan dan setelkan semua....
ahakssss
*berangan*

Okeh...mari start buat checklist..

  • Tarikh Majlis - 02/12/11 (Nikah) 03/12/11 (Sanding) & 10/12/11 (bertandang)- insyaallah...
Nikah 
  • Baju Nikah  - dah beli tp belum tempah
  • Bantal nikah
  • Veil
  • Kasut
  • Rantai tangan - done
  • Baju Melayu - dah beli tp belum tempah
  • Cincin  - dah tempah...
  • Mas kahwin - done
Lain-lain

  • Kursus Kahwin - both done 
  • Ujian HIV - not yet (3 bln before kawin baru nak buat...coz HIV test sah selama 6 bulan sahaja untuk 1 tempoh masa
  • Dokumen nikah
  • Jurunikah 
Hantaran
Hantaran utk en tunang :
1. Perfume - done
2. Kemeja - done
3. Kasut
4. Seluar
5. Set pen parker
6. Coklat - 1 day before
7. Kek - 1 day before
8.Tafsiran Al-Quran
9. Set wallet & belt - done
10.Apam polkadot - 1 day before
11.
12.


Hantaran utk hani :
1. Perfume - done
2. Handbeg
3. Kasut
4. Kain pasang - done
5. Telekung - done
6. Toileteries bodyshop
7. Sunglass
8.
9.


    Sanding
    • Baju Sanding
    • Pelamin
    • Hiasan Bilik
    • Kek+cupcakes  
    Hiburan :
    • Kompang
    • DJ
    • Photographer - confirm (org yg sama ms e-day...full package sampai majlis kawin)
    Favor :
    • Paperbag - 1200 pcs
    • Take out box (VIP) - 400 pcs
    • Door Gift - VIP
    • Door Gift (guest) - 1000 pcs from bandung - done
    •  
    Bertandang
    • Baju 
    • Penginapan
    Lain-lain
    • Catering
    • Kad kahwin - booked ms pameran pengantin sbb ada promotion but blum decide design
    • Bunting/Banner - sekali ngan kad kahwin
    • Centerpieces - kalau rajin nak buat la...heee
    • Guestbook
    • Signage
    • Family theme
    • Bekas cincin + bekas rantai tangan
    • Penginapan keluarga en tunang- rumah adik yg baru siap
    •  
    Bila tgk check list....teramatlah risau...95% blum prepare lg...
    Rasanya byk lg yg perlu disenarai...tp tak ingat buat masa skrg..
    Will be update later....
    *risauuuuuuu*




    Doakan semua berjalan lancar....amin








    No comments:

    Post a Comment

    hanizamhuri@gmail.com

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...