Sunday, June 12, 2011

Wedding Journey: Cincin Nikah En. Tunang


9/6/11-Dah tempah cincin nikah untuk en tunang. Kebetulan masa tu kami berada di kampung en tunang sbb emaknya ada buat kenduri kesyukuran. Beli di kedai emas di Tanah Merah. Mula2 tengok cincin perak..cantik2 dan banyak juga design. Kami mmg plan nak beli perak sebab agak was-was dengan cincin suasa...ada yg kata bole pakai, ada yang kata xbole..dan en tunang pernah tnya pada kawannya yg juga bergelar ustaz..jwpannya dah tentulah xbole pakai wlaupn ada sedikit jer kandungan emas.

Nampaknya en tunang mcm dah suka dgn cincin perak tu...bila tnya harga...huuuurrrrmmm murahnya..RM85..tu pun belum minta tawar lg..tp klu tgk mmg tak nampak mcm murah..sbb design cantik2 belaka...tak sampai lak hati nak beli cincin nikah semurah tu...gelang nikah en tunang belikan utk aku berkali ganda mahal dari tu....iiiisshhh betulllll, xsampai ati oooo.....

Last2 aku t'nampak cincin yg lain..ingatkan emas putih..tp org kedai tu cakap yang tu jenis PLD-(tp tak ingat lak apa maksudnya) - bertakhtakan batu nilam...menurut org kedai tu, yang ni mmg lelaki bole pakai..rupa lebih kurang mcm perak tp lebih berkualiti dan nampak lebih berkilat. Tanya harga dlm RM400++...then tnya en tunang nak ke??? dia pn dok tersenyum malu (nak ler tu kan...kan...) ^_^...

so, suruh la en tunang pilih.....pilih punya pilih, satu pun dia tak berkenan..adeehhhh !!! rupanya dia berkenan gak dgn design cincin perak tu jgak....dia mmg camtu, klu dah berkenan dgn pandangan ptama...payah dah nak pilih yang lain..

tunangku tengah kusyuk memilih....

yang ni pun cantik gak...tp en tunang tak berkenan....iiisshhh susah tul la
 (abaikan kuku tunangku yg pjg tu hikhik)

okeh...dia berkenan yg design cincin perak tu jugak...(atas sekali)

Last2 tanya tokei kedai...klu nak design macam tu kena tempah dulu. Tak per lah, janji en tunang suka dgn hadiah tu, ikutkan saja la. Kitaorg pun tempah la bentuk sebijik mcm cincin perak tu tp dari jenis PLD..bayar deposit RM100..anggaran harga dlm RM400++ juga la...apapun exactly harga kena tggu dah siap nti.
Raya nanti en tunang balik kampung baru ambil.....

muka hepi la tu kan.....
Masa dalam kete, en tunang ckp " tak sabarnya nak tunggu cincin siap"....seriussss rasa sgt hepi bila tgk dia hepi...okeh, hadiah perkahwinan utk tunangku dah setel...tggu nak ambil jer...yyiipppiieee

2 comments:

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...