Monday, April 15, 2013

cuak bila kali pertama guna FlOATING NECK

Semalam bawa awliya mandi pool lagi..
Walaupun badan dia dedo (panas skit macam nak demam) - bahasa org perak
Mama sibuk gak nak terjun pool...hehe
Lagipun nak test floating neck dan swim wear yang dah lama beli tapi tak pakai-pakai lagi.

Alahai....kelakar ok tengok muka dia yang cuak tu.
Maklum la, tak pernah guna lagi pelampung ni.
Selalu guna pelampung kapal je, yang separuh badan je masuk air.
Kali ni, tinggal kepala je tak masuk air.
Mula-mula macam ok, cuma muka je cam terkejut.
Dah lama sikit, mula menagis ketakutan.
Mesti dia ingat nak tenggelam kot hihihi.

Tak pe, nanti kita try lagi ye awliya.
Next time mesti awliya dah berani guna pelampung ni.
Dah pandai apungkan badan, baru boleh belajar berenang tau !!!!
Mama & ayah akan jadi jurulatih tak profesional utk awliya ekekekeke....

Mula-mula steady je....





Dah mula cuak....dan seterusnya menangis ketakutan




 
'mama....tolong awliya, nak tenggelam ni'!!!!!


 
 Akhirnya.....berpaut jugak pada mama, sampai tak lepas tu.

Okeh, kita tukar pelampung yer....yang ni awliya berani


Kalau tak pakai pelampung pun....awliya berani jugak !!!! gud girl sayang....


p/s :: nasib baik demam awliya tak tinggi, badan just suam2 kuku je....walaupun demam, masih aktifffff lagi dan mulut masih kuat membebel...lega!!! mama pun boleh pergi keje.

6 comments:

  1. Wah..berani betul si Awliya nie..

    Awliya dh kena pandai berdikari nanti nak dapat adik..heee

    ReplyDelete
  2. hehe...kena pandai berdikari dr skrg..nti bole tolong mama jaga adik

    ReplyDelete
  3. Awliya dah pandai "swimming".. bestnya..

    ReplyDelete
  4. Rinah: hehe...'swimming' yang masih takut2...kena training lagi ni :-)

    ReplyDelete
  5. salam..dear beli kat mana neck tu..selalu cari tak pernah jumpa pun..

    ReplyDelete
  6. Izzati: beli di parkson...hrga dlm rm35 klu tak silap

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...