Friday, October 2, 2015

bila Adra sakit gigi katanya....


jarang sangat dah bercerita pasal perkembangan dua orang anak dara tu, awliya dan adra....

baru-baru adra demam...
mula-mula ingatkan demam sebab keadaan jerebu yang semakin teruk ni..
terpaksa la juga aku el selama 2 hari....
kesian sangat dekat adra...biasalah masa demam ni kan nak memerap je dengan mama dia

adra asik mengadu sakit gigi...
sambil nangis..
bila check gusi dia macam bengkak sikit..
masa bawa ke klinik pun, doc bagitau sakit sebab gigi nak tumbuh...

gigi geraham yang kedua, gigi terakhir yang nak tumbuh
patut la sakit sangat kot, tumbuh di tengah-tengah gigi...
maybe ruang agak sempit, sebab tu la sakit

adra tak pernah demam dan mengadu sakit gigi sebelum ni..
kadang-kadang sampai tak perasan..'eh, dah tumbuh gigi baru'
sebab dia tak de tanda sakit pun..

tapi kali ni memang agak mencabar...
ye la, bila sakit dia akan meragam yang agak teruk juga...masha allah sabar je..
sampai tak tau nak buat apa...
makan pun taknak, harapkan minum susu je la...
maybe dia rasa sakit masa nak mengunyah makanan kan,,,
so yang bole masuk dalam perut dia bubur nasi je

rambut dah serabai lepas ngamuk guling-guling tahan sakit gigi

ngadu dekat ayah....kata 'ayah....akit gigi'..!!
walaupun ayah pun tak tau nak buat apa, ayah tetap suruh buka mulut konon-konon check dekat tempat sakit sambil tiup
fuhhh..fuhhh...'ok, dah baik'...
hehe...

adra pun sambung main....kang 10 min dia datang lagi bagitau sakit gigi lagi...hakhak
bertabah la si ayah ulang buat benda yang sama...
kang kalau buat tak tau pula, dia sambung mengamuk lagi....
macam tak pedulikan dia jerrr agaknya dia rasa

sampai ke hari ni pun dia ngadu sakit gigi lagi..
still meragam cuma agak kurang sedikit dari sebelum ni..
alahaiiii....sian anak mama
sabar ye sayang....tak lama lagi baik laaaa...


No comments:

Post a Comment

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...