Monday, July 4, 2011

Weeding Journey: Sourveniour


sambungan post ni........

Dari tangkuban perahu, kami meneruskan agenda mencari sourveniour kahwin ni Jalan Cibadak...yg xjauh dari Pasar Baru. Mmg byk sourveniour kat kaw ni...ada yg jual dlm kedai & tepi kaki lima...Pak Tono bgtau di kaw kaki lima harga lebih murah.
Tapi bila kitaorg survey, kadang2 yang di kaki lima ni lagi susah nak minta tawar harga.

ni souveniour yang dijual di tepi kaki lima

ni pulak yang dalam kedai

pelbagai bekas hantaran

tgh cari mana yang berkenan

kedai Ibu Sri Sourvenior


Di sini pelbagai barangan cenderahati untuk perkahwinan spt
                       sapu tangan kecil yg pelbagai bentuk (aiskrim, kek) sume comel gilerrr !!! selain tu ada juga                                                beg syiling,buku tamu, bekas hantarantempat tisu (kecil)....
                    bak kata mcm2 la ada kat sini...mmg rambang mata gak nak pilih...range harga klu yg kecik2 tu bawah RM 1 la...

 okeh...mesti korang nak tau kan apa yg hani beli utk sourveniour kahwin nanti kan...kan...


okeh la....hani bgtau jugak la...

kan dah xsuprise..........huuuuuuuuu

jeng

jeng

jeng

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ni lah dia.........



KOTAK ANYAMAN from Bandung...

 

Beli di kedai IBU SRI SOURVENIOUR
harga kotak ni Rp 3000...setelah ditawar (pnat bodek), kotak ni dapat harga Rp 2000 (RM 0.70)
Beli kotak ni 1000 pcs. 
errkkk....camne nak bw naik flight ni???? tinggi mcm dlm gambar tu br 200 pcs...
bayangkan la klu 1000 pcs.

Setelah b'bincang dgn pekerja kedai, akhirnya hani decide utk hantar brg ni melalui pos shj.
Kos pos??? nti citer kat next entri eh...

Pekerja di kedai ni sgt2 la membantu kami, cari info macam mana nak pos (mula2 diorg sndiri pn kurang pasti...terpaksa call kawan2 yg dah biasa psl pos ni). Bila dah confrim dan buat payment kotak tu, mereka maklumkan akan packing siap2 kotak ni dan akan hantar ke pejabat pos indonesia keesokkan harinya.
So, kami pn janji jumpa di sana utk setelkan urusan pos pula.


mood : sgt lega dah setel lagi satu perkara...................

No comments:

Post a Comment

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...