Monday, July 25, 2011

Door gift nikah: Yassin

Salam reader n silent reader semua...
Selamat hari isnin...smga hari ni lebih baik dari semalam...
Jgn monday blues yerrr !!!!

ok, hari ni nak story pasal door gift masa nikah nanti...semlm hani ke Mydin Subang..beli
surah Yassin untuk disedekahkan masa majlis pernikahan nanti..
untuk mendapat keberkatan dariNya untuk majlis yg suci tu nanti...eceehhhh....
insyaallah....dan hani harap semoga kami mendapat keberkatan apabila org2 membaca yassin pemberian kami tu nanti....amin

saiz Yassin ni adalah yang sederhana....bukan yg kecik tu..
kalau nak beli dalam kuantiti yg byk, kita kena pegi ke tingkat 2...
harga lebih murah di situ jika dibandingkan kita beli di tingkat bawah..

ni harga yang dipamerkan :
1 pcs - RM 1.90 senaskah
10 pcs - RM 1.50 senaskah

hani beli dlm kuantiti 100 naskah....so, hani assume harga jadi RM 150 la kan...tp rupanya masa kat cashier
di kira RM 130 jer....rupanya lg murah klu amik 1 bungkus yg besar spt dlm gmbr kat bawah ni..1 bungkus tu mmg ada 100 naskah...maknanya senaskah hanya RM 1.30 jer...sgt2 la berbaloi...

Yassin ni juga ada saiz yang kecil skit, mula2 hani amik yang kecil, tp bila tgk harga sama dengan yg besar, baik ambil yang besar kan....tulisan pun besar skit, senang skit org nak membaca.
Lg juga yassin yg murah, harga dalam RM 0.80 sen...tp kualiti kurang skit la. Kulit tak berapa tebal...yang hani beli ni kulit luar tu tebal...so tak mudah la rosak kan dan tahan lama.

dalam paper bag nanti akan ada 1 naskah yassin dan 1 jenis makanan...tp tak pikir lg nak bg apa, mgkin cupcakes @ apam polkadot...masa majlis nikah tak ramai sgt pun, hanya yang ada keluarga en tunang dan sedara mara hani..rasanya cukup kot 100 paper beg...

alhamdulillah...selesai 1 perkara....lalalala ^_^

3 comments:

  1. Saya pun ade bagi surah yassin tp untuk majlis khatam quran. beli dekat jln tar sebuah yassin jatuh RM1 tp kuantiti pon ok..

    ReplyDelete
  2. waahhh...lg murah tu..hani sbb kebetulan nak beli al-quran dan sejadah...terus je beli yassin. tak survey pn kat tpt lain..

    ReplyDelete
  3. elya mula2 terfikir nak bg surah yassin gak..last2 tak jd, cuz dh terbeli dorgift kat bandung

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...