Friday, July 29, 2011

Door gift: Mini jar chumellll

hani sgt2 suka botol2 kecik la....tomeiiiii....
bila dah hias2, lg la cntik kan....
jom layan gambar dulu.....

comel kan....kreatif betul


kat bawah ni lg simple....just letak lebel..
bole letak tq taq kan...w/pun simple, ke'comelan'nya masih terserlah











letak bunga2 kecik yg comel....


letak dalam kotak transparent pun ok...then letak riben kat luar...

 sumber: google



 dan yang pastinya....hani kena hiaskan botol2 kat bwh ni supaya nmpak comel...huhu
tp belum beli lagi...cadang nak beli 400 pcs utk keluarga en tunang dan rakan2 yg datang nti..
harga kat IKEA RM 7.50 utk 4 pcs...tp kat ipoh, adik hani bgtau, ada satu kedai tu jual botol
sebijik sejebon mcm ni, cuma xde jenama IKEA la kan...harga lg murah...
nanti nak balik kmpg, baru nak pegi survey kat kedai tu...
nti hani update eh...:-P


Wednesday, July 27, 2011

DIY : Pomander Ball


hari ni nak cite pasal diy pomander ball...xde la diy sgt sbb senang bangattt nak buat ni....main cucuk2 jer...hehehe..sbnarnya hani pn xtau nak buat apa polmander ball ni, main beli jer...sbb ms g kedai tu brg yg nak dibeli xde, terus je mengarut beli bnda ni...xper2, nti leh pikir nak letak kat mana..maybe kat meja guestbook kot !!! atau bg bridemaid pegang...tp besar la pulak...*bingung*

masa mula2 tu nak beli bola polistrin, pastu nampak kat kedai tu tergantung polmander ball jenis mcm ni...terus la beli...

- bunga (ikut kaler yg korang suka)
- jaring bola tu xtau nama apa....huhuhu...

semua brg ni hani beli di ipoh..jalan kuala kangsar, ada deretan kedai di tepi jalan..
bunga tu harga RM 10 utk 4 jambak, jaring bola tu lak RM 10 utk 3 biji (saiz sederhana)..
ada jugak yg saiz kecil skit...hrga RM 10 utk 4 biji...



jom zoom lg dekat jaring bola tu...nampak x ada tajam2 tu??? 
haaa....kat situ la kita cucuk2 bunga tu..


okeh !! jom kita mula :

1. mula2 cabutkan bunga dari tangkainya...

   
2. asingkan siap2 ikut warna...senang bila nak cucuk2 nanti kan...


buat punya buat....adehhh bunga xckup la pulak....saje xnak beli byk sbb nak test je..so hani beli 
9 jambak...rasanya kena pakai lg 3 jambak...byk kos jugak utk sebiji bola tu...bunga je dkat RM 30 hengget...sekali pikir, xjadi la nak buat saiz besar....nak beli yg kecik jer la....tp apa nak buat ngan jaring bola yg besar tu pulak ekkk??? iishhh membazir betul la cik hani ni.....
separuh siap....ni lah hasilnya


*

*

*

*

*

*

*
 belah bawah tu xcukup bunga.....hahaha *gelak*

Monday, July 25, 2011

Door gift nikah: Yassin

Salam reader n silent reader semua...
Selamat hari isnin...smga hari ni lebih baik dari semalam...
Jgn monday blues yerrr !!!!

ok, hari ni nak story pasal door gift masa nikah nanti...semlm hani ke Mydin Subang..beli
surah Yassin untuk disedekahkan masa majlis pernikahan nanti..
untuk mendapat keberkatan dariNya untuk majlis yg suci tu nanti...eceehhhh....
insyaallah....dan hani harap semoga kami mendapat keberkatan apabila org2 membaca yassin pemberian kami tu nanti....amin

saiz Yassin ni adalah yang sederhana....bukan yg kecik tu..
kalau nak beli dalam kuantiti yg byk, kita kena pegi ke tingkat 2...
harga lebih murah di situ jika dibandingkan kita beli di tingkat bawah..

ni harga yang dipamerkan :
1 pcs - RM 1.90 senaskah
10 pcs - RM 1.50 senaskah

hani beli dlm kuantiti 100 naskah....so, hani assume harga jadi RM 150 la kan...tp rupanya masa kat cashier
di kira RM 130 jer....rupanya lg murah klu amik 1 bungkus yg besar spt dlm gmbr kat bawah ni..1 bungkus tu mmg ada 100 naskah...maknanya senaskah hanya RM 1.30 jer...sgt2 la berbaloi...

Yassin ni juga ada saiz yang kecil skit, mula2 hani amik yang kecil, tp bila tgk harga sama dengan yg besar, baik ambil yang besar kan....tulisan pun besar skit, senang skit org nak membaca.
Lg juga yassin yg murah, harga dalam RM 0.80 sen...tp kualiti kurang skit la. Kulit tak berapa tebal...yang hani beli ni kulit luar tu tebal...so tak mudah la rosak kan dan tahan lama.

dalam paper bag nanti akan ada 1 naskah yassin dan 1 jenis makanan...tp tak pikir lg nak bg apa, mgkin cupcakes @ apam polkadot...masa majlis nikah tak ramai sgt pun, hanya yang ada keluarga en tunang dan sedara mara hani..rasanya cukup kot 100 paper beg...

alhamdulillah...selesai 1 perkara....lalalala ^_^

Wednesday, July 20, 2011

Promosi Ulangtahun ke-2 dari KOLEKSI VISPERA

 Salam rakan2 reader sekalian.....
 Just short post ptg ni....
Nak share promosi Ulang Tahun ke -2 dari Koleksi Vispera
Tempahan untuk bulan September ke atas juga telah dibuka.
Hani cadang nak tempah veil+tudung nikah. Dah hantar email pada Puan Vispera
and waiting her reply.  B2B yang bercadang nak tempah veil, sila la buat tempahan awal yer...tambahan pulak yang kenduri time cuti sekolah nanti...(macam saya laaaaa....^_^)

Maklumat lanjut bole tgk di blog Vispera ni

http://www.koleksivispera.com/
~~~ ShArInG is CaRiNg ~~~

Tuesday, July 19, 2011

Jom kurangkan BERAT BADAN !!!!

Bila dah ptg, mula la bosan nak buat keje...
Tetiba terpikir nak search berkenaan pemakanan sihat..
Maklumlah...hani rasa badan ni semakin SIHAT la katakan...hahaha *gelakkan diri sendiri*
 terjumpa la blog Kevin Zahri
sape yg tak kenal Kevin Zahri ni...beliau merupakan fitness selebriti Malaysia dan juga dikenali 
sebagai cikgu fitness.
sgt2 banyak info yg diperolehi di blog ni..
ada tips pemakanan, kesihatan, cara bersenam dan byk lagi...
ada juga panduan untuk MENGAWAL BERAT BADAN BAGI BAKAL PENGANTIN
tajuk yg sgt2 menarik utk B2B kan...

Bawah ni hani ada copy sedikit panduan utk bakal pengantin dari blog Kevin Zahrri. Tq to Kevin atas nasihat dan panduan yang beliau kongsikan.
---------------------------------------------------------------------

Tentu memeningkan kepala anda, jika alat timbangan anda tidak berganjak dari angka yang anda harapkan. Sebaliknya, mungkin jarum penimbang akan meningkat naik. Lagi-lagi pula, hari bahagia yang bakal menjelma hanya tinggal beberapa bulan sahaja lagi. Jangan bimbang, anda masih belum terlambat untuk mengurangkan berat badan. Ikuti cara mengawal berat badan melalui pengambilan makanan yang sihat dan senaman yang teratur seperti yang disyorkan di bawah.

8 Tip Mengambil Pemakanan

  • Memilih makanan dari bijirin, kekacang, ikan, ayam, buah-buahan dan sayur-sayuran.
  • Kurangkan makanan yang berlemak dan berkalori tinggi. Sebolehnya, elakkan daripada makanan yang digoreng dan kurang berlemak.
  • Tambahkan makanan yang berserat.
  • Mengurangkan pengambilan gula dalam makanan anda.
  • Elakkan daripada minuman berkarbonat, kek, biskut, dan jem.
  • Hadapi palung kurang 4 hidangan sihat sehari termasuklah sarapan. Makan secara perlahan-lahan, jangan elangkau hidangan anda kerana ia akan membuatkan anda menjadi bertambah lapar.
  • Elakkan mengambil makanan kudapan atau snek di waktu malam.
  • Sebaik-baiknya, pilihlah makanan mengikut tahap umur dan aktiviti anda.

Bersenam Pengantin

  • Digalakkan bersenam sekurang-kurangnya 3x seminggu seperti berjalan, berjoging, bersenam atau bermain badminton.
  • Sekiranya anda mempunyai masalah sesak nafas semasa bersenam, bermakna anda melakukan senaman dengan melebihi had keupayaan anda. Jadi, mulakan senaman dengan perlahan-lahan mengikut keupayaan diri anda.
  • Luangkan masa untuk melakukan aktiviti seperti ini paling kurang 30 minit 3-5x seminggu.
  • Penurunan berat badan antara 1 – 1.5kg seminggu adalah lebih baik. Ini bermakna anda perlu mengurangkan 500-1000 kalori setiap hari. Jadi, dalam tempoh tiga bulan, anda bole kehilangan 6-12kg.
  • Pastikan anda include senaman pemberat atau rintangan untuk pastikan badan anda kental!

2 tips kurangkan tekanan dan kerisauan

  • Biasanya, kerisauan dan tekanan boleh mempengaruhi pola pemakanan anda. Sesetengah bakal pengantin yang mengalami kerisauan apabila persiapan tidak dapat diselesaikan dalam tempoh tertentu akan cepat merasa lapar. Secara tidak langsung, anda ingin menikmati segala jenis makanan yang ada. Tentu akan menambahkan berat badan.
  • Sebaliknya, ia menjadi satu kelebihan buat bakal pengantin jika kerisauan dan tekanan persiapan perkahwinan tergendala membuatkan anda kurang berselera untuk menyentuh makanan.


Ada juga e-book panduan lengkap untuk membantu anda kurangkan berat 5kg dalam masa 5 minggu.. bole klik di sini. Hanya RM 30 jer...

Apa lg...jom kita amalkan pemakanan yang sihat...bukan sahaja utk kurus tp sebenarnya yg penting adalah untuk KESIHATAN kita..kerana kesihatan tidak bole dibeli...ingat tu ^_^

Monday, July 18, 2011

tragedi SAMUN !!!

Salam kwn2 semua...
Hari ni hani nak share sesuatu yg sgt2 penting utk kaum-kaum wanita..
kadang2 kita sering lalai...dan kelalaian itulah kdg2 mengundang musibah kepada diri kita sendiri..pertama kali hani disamun...ya Allah, hanya Allah yg mengetahui perasaan hani ketika itu..sblm ni hani pernah tgk video2 kes ni di FB, youtube...tp xsangka perkara yang sama terjadi kat diri sndiri...

ceritanya begini :
hari sabtu yang lepas hani menghadiri kursus di sebuah hotel di Jalan Klang Lama..lepas habis kursus dalam
pukul 5.15 ptg, kat area Happy Garden dkat OUG Plaza...selalunya mmg hani akan sorokkan hdbeg jika naik kereta...sbb risau tentang kejadian samun...tetapi entah kenapa hari tu hani nak keluarkan hp dari handbeg dan letakkan atas kerusi sebelah pemandu...terlupa untuk sorokkan kembali kat bawah seat...tiba di trafic light merah, tiba2 sebuah motorsikal dinaiki 2 org...terus memecahkan cermin tingkap hani dan merampas handbeg...diaorg pecahkan cermin guna tgn jer okeh....huh !! nekad sgguh..

hani punyalah terkejut dan menjerit sekuat hati....sambil tgn spontan menarik handbeg..ya allah, tiba2 baru hani teringat takut diapa2 kan hani pulak...mana la tau, dia ada pistol ke...pisau ke...nauzubillah...
terus hani lepaskan hdbeg..biarlah dia ambil asalkan hani selamat...menggeletar 1 bdn masa tu..
dan baru hani perasan hp dan wallet masih selamat...hp rupanya hani masih pegang dlm tangan dan terlepas
jatuh kat kerusi pemandu...dan wallet masih ada atas seat penumpang tu sebab hani ada keluarkan wallet masa nak bayar parking kat hotel....dan lupa untuk masukkan semula ke dalam handbeg....syukurrrrr 

alhamdullillah, benda yg sgt penting masih ada lg...
jika x, bayangkan la byk perkara yang kena setelkan...ic, lesen, kad atm lebih kurang ada 4 bank, kad kredit...masa tu duit xbyk dlm wallet, baru je hani cadang nak keluarkan duit dr atm...nasib baik..
call en tunang pulak xdapat...masa tu hani tgh2 jalan lg...tp seorg pn xde berenti nak tolong....
kemudian br hani ke tepi...cuba call en tunang dan bbm pada dia...dgn harapan dia call hani semula...
sambil tunggu tu sgt2 la risau kot2 penyangak tu patah balik ke....masa tu dah nangis2 dah...
tiba2 ada sebuah kete muncul kat blkg...keluar seorg lelaki n perempuan, terus tnya hani ok ke x...
rupanya masih ada org yg prihatin...lelaki tu sbnarnya blkg kereta hani, dan dia nampak kejadian td, terus je dia kejar penyagak tu...tp xberjaya...ye la, naik motor kan...berdesup la dia larikan diri..
dan abg tu patah balik sbb nak tgk keadaan hani...alhamdullillah, kurang skit rasa takut...kemudian ada kereta peronda lalu di kaw tu, dan kami tahan dan ceritakan pada polis...
pastu polis tu bawa hani ke balai polis petaling untuk buat report...dan en tunang pn smpi di balai polis lepas baca msg hani..
lepas buat report terus hantar kereta ke bengkel...kena la RM185 utk tukar cermin tu...

barang2 yang hilang:
1. kunci rumah ---> terus hani tukar mangga rumah tu
2. external hard disk/memory card camera --->semua gambar2 hani pegi melancong ada dlm ni...uuuuuwaaaaaa sedeyyyyy !!!!
3. pas pekerja
4. brg2 make up --->hari ni dtg keje xbermake up....kena beli baru la nampanknya brg2 make up ni ..hukhuk

mmg tak berbaloi la diaorg samun hani...sbb xde brg2 bharga pun...

entahla, sejak akhir2 ni byk sgt hani terima dugaan...tp hani slalu pikir setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya kan..*pujuk hati*
yg penting nyawa hani masih selamat..syukur..cuma tgn luka sikit terkena serpihan kaca.

kepada kwn2 ku : JGN LETAK HANDBEG ATAS SEAT SEBELAH PEMANDU..SOROKKAN !! TERUTAMANYA YG SELALU DRIVE SORANG....Pls, hani tak nak perkara yang sama berlaku kepada anda...hani bernasib baik kerana tidak di apa2 kan...tetapi kita tidak tahu apa yang akan terjadi...
meraka telah MERAGUT keberaniaan hani...skrg hani sgt2 FOBIA dgn motor yang lalu tepi kete hani....
sentiasalah alert...beringat n jaga diri masing yer...smga kita semua selamat..amin

gunakan tgn jer diaorg pecahkan cermin sebesar ni...

berkecaaiiii....


kesian keteku....dlm waktu tdekat ni asik tercedera jer....tuan dia lg kesin, melayang lg $$$$$$$$$ huk..hukk dah la nak pakai duit byk ni utk majlis kawin nti....:-( :-(
 

Wednesday, July 13, 2011

hah !!!! 141 hari lg....

hari ni rasa tetiba rasa nak counting the day...errkkkk....bila kira bulan mcm lmbat lg...4 bulan 3 mggu
sekali bila kira hari...hahhhhh !!!! *pengsan* skjap...
141 hari lg...

okeh...nak lupakan psl post kat atas..buat susah hati+stress jer..
nak update check list..jom tgk apa yg blum setel lg....



Full wedding checklist

tarikh
- nikah: 2 Dis 2011
- sanding: 3 Dis 2011
- betandang: 10 Dis 2011

kursus kahwin & legal docs
- kursus -
done
- hiv test:
- borang nikah:


venue
- nikah: rumah
- sanding my side: rumah
- bertandang: rumah

tok kadi
- booked: 
- derma:

saksi

canopy
- nikah:
Akma Sri Andaman
- sanding:
Akma Sri Andaman
- bertandang :

pelamin & deco
- nikah:
Akma Sri Andaman
- sanding:
Akma Sri Andaman
- bertandang:


bilik & deco
 - cadar: Akma Sri Andaman
 - backdrop: Akma Sri Andaman
 - cat:

photographer
- pre wedding: Bln sept

- nikah & sanding :
- bertandang : -



wedding outfit
Nikah
- baju:
dah beli kain-tempah 
- kasut
- tudung
- veil :
- handbouquet

Sanding
- baju/gaun/aksesori/handbouquet: Akma Sri Andaman
- fitting: 
 
bertandang: marron+putih
- baju hani:
- baju en tunang:
- make up:

en tunang
- baju melayu: dah beli kain-tempah
- samping:
- kasut:
- songkok:

MUA
- nikah: Akma Sri Andaman
- sanding: Akma Sri Andaman
- bertandang: 
- inai/henna:

favors/goodies
- doorgift vip:
- doorgift guest: done
- paper bag vip: done
- paper bag guest:
- kids:

bunga pahar di pelamin
- sponsor
Akma Sri Andaman

hantaran
- decorator : Akma Sri Andaman
- utk en tunang: 13
1. perfume - done
2. wallet+belt - done
3. sunglass - done
4. kemeja - done
5. toileteries bodyshop - done
6. kasut - done
7. seluar - done
8. jam - done
9. set pen - done
10. cincin - done
11. coklat - done (1 day before)
12. kek done (1 day before)
13. buah - done (1 day before)
14. Tafsir al-quran


- utk hani: 11
1. handbeg - done
2. perfume - done
3. toileteries - done
4. telekung - done
5. kain pasang - done
6. sunglass - done
7. kasut - done
8. jam -
9. gelang+mas kahwin - done
10. Coklat - done (1 day before)
11. Kek - done (1 day before)
12. Buku - done

ring/bracelet
- rantai tgn hani:
done
- cincin en tunang: done
- bekas cincin:
- bekas rantai:

cards / Tag
- Invitations card:

- TQ tag: 
- centerpieces card:  

cake + cupcake
- booked:
- meja
- alas:

handbouquet
- nikah:

- sanding: 


guest list


entertainment
- MC:

- kompang :
- pembaca doa :
- cd of favourite songs: DIY


baju pengapit 
- nikah: 
- sanding:
- bertandang:

dresses for family
- nikah:
- sanding:

heels
- nikah:
- sanding:
Akma Sri Andaman
- bertandang:

event itinerary
- table guestbook
- guest book:
- deco:

wedding props
- bunga manggar:
- guest book table: 
- guest book:
- deco:
- banting:
- signage:
- outdoor props: 
- gambar canvas:
- paper latern:
- polmander ball:


penginapan
- keluarga en tunang: done (rumah baru adik)
- bertandang:


spa treatment
-

Honeymoon plan
- flight booking: done
- hotel:  

Monday, July 11, 2011

Wedding Journey: Discussion with wedding planner

Sabtu 9/07/11

Alhamdullilah..hari ni byk perkara dah setel...not fully settled,
tp apa yg hani nak telah pun dibincangkan...
Hani ke kedai Akma Sri Andaman di Taiping...
decide kaler tema, pilih baju, bincang katering dll..
Kak Akma adalah wedding planner yg sama masa hani bertunang dan 
majlis kahwin abg bln 5 ari tu...malas nak cari org lain dah, lgpun dah tahu mcm mana
hasil kerja kak akma....memuaskan !!!

hani untung sgt, Kak Akma akan buat baju baru utk hani sebab warna tema yg hani nak
tak de lagi bajunya...sepanjang p'bincangan,en tunang senyap jer...ikut je apa yg kitaorg plan..
cantik pada hani, elok juga la pada dia...lelaki mcm macam tu kan...tak cerewet (ye ke????)

pilih design pelamin....rambang mata weeeiii
cik hani with adik...antara org kuat majlis nti (gmbr en tunang tgkap...tak clear lorrr )

hani amik fully package, dari nikah hgga sanding termasuk catering skali..
pendek kata....family semua goyang kaki, tak perlu pikir apa...xperlu kerja berat2..
cuma kena masak sndiri utk majlis akad nikah nti jer..
then keje2 mempack door gift..
masa majlis sanding nti...bole pakai glamer2
sila layan tetamu jer ek....hahaha

harga package?????biarlah mnjadi rahsia...hehehehe....yang hani bole katakan, ianya berpatutan dan masih bole ditanggung oleh hani yang agak ciput bujetnya...
klu yang berminat nak tau, better tnya tokei...sbb setiap package tak sama..bgantung apa yg b2b nak kan...
klu byk kita nak, byk la hrga...klu skit,makin kurang la harga kan....
so far, hani sgt2 memberi kepercayaan pada Kak Akma....
and i know she can make my day really wonderful...insyaallah

mood: menghitung hari....*risau*

Tuesday, July 5, 2011

Wedding journey: Misi mencari brg hantaran - Part II

Isnin 4/7/2011

Misi kali ni ke Mid Valley...utk cari kasut Clark utk en tunang dan handbeg utk cik hani...pas abis keje, pukul 6 terus keluar dari ofis dan terus ke Mid Valley dlm 10 min je dari opis (klu tak jem)...sampai terus je ke kedai kasut Clark..kali ni kedai yg ke 2 setelah cari kasut di Clark Sogo tak berjaya...

pilih punya pilih, ada yang berkenan tp saiz takde la pulak...sesiapa penggemar kasut Clark ni, kasut ni sgt2 la cepat abis saiznya sbb sesuatu rekabentuk tu akan hanya keluar utk 2-3 saiz jer...means utk saiz 8 hanya ada 2-3 psg jer...mmg xbanyak..en tunang pulak saiz kasut normal lelaki saiz 8...lagi la cepat abis...ada kasut yang saiz 8, en tunang tak berkenan pulak...hampa lagi !!!!

"sayang, KIV la dulu kasut Clark ni...kita cari tpt lain pulak"..
kata2 en tunang yg agak keciwa...

Kemudian, kitaorg terus ke Jusco..waahh last day utk jcard rupanya...klu ada jcard bole dpt less 15%...hani pun apa lg, melilau cari handbeg yg berkenan di hati...

siyessss....yg berkenan semua RM 400++...over bujet weeeiiii..hani bujet dlm RM 300 jer....huhuhuhu
....buat2 tak nampak la handbeg tu...

sambung cari kat Metrojaya pula....okehhh sama jer...
tak berkenan juga *hukhukhuk*

Last sekali ke Jusco semula beli set pen parker utk hantaran en tunang..
sepasang (ball pen + ink pen) dpt less 30%.
Nak ukir nama kami berdua atas pen tu, tp pekerja engrave tu dah balik.
Sbb kitaorg beli dekat kul 10.00 pm, jusco pn dah nak tutup..
Penjual tu suh dtg text time utk engrave nama..
Nasib baik mid valley dekat jer ngan ofis..

Sempat juga beli album gambar utk letak gambar2 kami bertunang tu..
besar album tu, yg best sbb dpt diskaun lg....lupa snap gambar la...



Dua2 keciwa sbb xdapat brg yang diidamkan...lepaskan kekeciwaan dgn membaham aiskrim
Galento fruity...nyummmyyyy (kami mmg peminat aiskrim yg tegar ~weeee~)
 1 mangkuk sederhana tu harga dlm rm11...tp puas ati..kenyang mkn aiskrim ni...


1 mangkuk bole campur 2 perisa

en tunang rambang mata nak pilih perisa
hati terubat sebentar.....
Misi kali ni tak berjaya....next misi mahu terjah Jusco Taman Equine ada sale j-card jumaat ni 8hb...

Wedding Journey: Misi mencari brg hantaran - Part I

Sabtu: 2/7/2011

Skrg tgh ada mega sale sehingga 30 Ogos 2011. So, hani dan en tunang plan nak cari sedikit brg hantaran...wlaupn ada lebih kurang 5 bln lg, sng kan klu beli awal2 ni...sbb lepas raya byk sgt benda yang perlu disetelkan..bln puasa lak malas nak keluar, xlarat huhuhu

Misi hari ni adalah ke sogo....
Nampaknya en tunang yang terlebih2 shopping eh...
Dapat beli sepasang kemeja lengan pendek, dan set wallet+belt
semuanya jenama Valentino Rudy..oohhh en tunang suka jenama ni...

hani dapat sambar satu brg jer...set perfume Lancome Miracle..
tgk handbeg xberkenan lak...(yg berkenan sume yang mahal hukhuk...xmampun den)
so pending dulu brg2 yg lain....

 
sesi mencuba baju...
  
sambil tunggu en tunang fitting baju...posing sndiri la...

 
cari perfume pulaksss....

 Sebelum balik, dinner dulu di secret recipe sogo...
teringin nak mkn my peberet cake New York Cheese
utk en tunang choc indulgence...
okeh...tu pencuci mulut jer....menu yg lain adalah macaroni cheese dan lasange
nyumssss.....sbb tu dua2 makin sihhaaattttt hahaha *gelak* 



perut dah kenyang, baru bole balik dgn hati yg gumbiraaa...
kat umah baru bole tgk brg2 yg dibeli td n semestinya kena snap gambar....semua brg yg dibeli 
disimpan oleh hani dulu...*giler kuasa*
pasni nak berfikir2 mcm mana nak decorate nti....huuurrrmmmm

perfume for me and him

wallet+belt....dan baju kameja en tunang
ada lg beberapa brg tak beli....misi kali ni bjaya...next misi cari lg brg2 yang lain..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...