Monday, April 13, 2015

CPUV dari Nuffnang


campaign yang masih on going

dah hampir 5 tahun aku berblog
asalnya aku sekadar suka-suka je nak tulis pasal peribadi je,
macam tulis diari kononnya!!
walaupun aku ni tak pandai pun nak karang ayat-ayat ni.
maklum la, orang kerja bidang IT memang fail bab buat ayat..buat coding pandai la [walaupun tak berapa nak pandai sangat pun....hehe]

aku daftar nuffnang pun sekadar ikut orang, sebab tengok kebanyakkan blog mesti ada akaun nuffnamg ni. ye aku tahu, kita boleh buat duit dengan blog tapi aku macam tak berminat dan malas menguasai diri.
tulis blog pun ikut suka hati je, bila ada mood tulis....baru aku tulis.
bila takde mood, berkurun la balik nak menulis.

lepas aku terima offer masukkan iklan Zalora dalam blog, barulah rasa macam 'eh....seronoknya, dengan blog boleh buat duit la'. Lepas Zalora, ada sebuah butik kanak-kanak pula minta aku buat link pada blog diaorang, Ada la dapat 'upah' sikit kan, tak banyak pun tapi alhamdulillah...sape nak bagi kan. Setakat ni, itulah sajalah offer yang aku terima.

berbalik pada cerita CPUV ni, sebelum ni aku tak pernah ambil tahu dan tak pernah kisah pun.
dalam 2-3 bulan ni baru aku macam berminat nak tahu semua tu.
dalami selok belok sebagai seorang blogger.
barulah tahu apa itu SEO, macam mana nak naikkan trafik blog, macam mana nak dapat CPUV dari nuffnang....wahhh banyak lagi sebenarnya aku nak kena study. macam best pula nak tahu semua tu.

buat masa sekarang, akaun nuffnang aku tak banyak mana pun, setakat lepas makan KFC je la haha.
sebab dulu takde usaha pun nak naikkan trafik blog ni. tapi sekarang ni aku dah start study semua tu.
bila check akaun nuffnang, waahhh tak sangka ada 11 iklan nuffnang masih lagi on going.
setahu aku bila iklan masih on going, peluang untuk tambah duit dalam nuffnang adalah tinggi kan!

paling bersemangat bila terbaca beberapa blog yg berjaya jana pendapatan sampai 4 angka dengan nuffnang....bestnya kan! tapi kena la ada usaha untuk jadi macam diaorang tu, bukanlah duduk saje dok tengok blog hehe.

tapi tujuan asal aku untuk berblog adalah mencoretkan serba sedikit kehidupan aku, supaya aku dapat baca kembali pada masa akan datang. kenangan tu kan...
sambil-sambil tu apa salahnya kan.....buat duit sekali :):)

terima kasih nuffnang!

1 comment:

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...