Monday, April 13, 2015

Review filem Fast & Furios 7



hampir 4 tahun saya dan asben tak tengok wayang....sobs sobs sedihnya.
tidak berkesempatan.
tapi kali ni nekad nak juga tengok wayang bila keluar cerita fast furious 7 ni.
masa episod 6, tak dapat tengok jugak.
i mean tengok wayang laaa....kalau tengok yang download tu ada la.
samemang kami adalah peminat 'action movie'
kalau tengok action movie ni baru gempakkk tengok kat panggung kannn.....!!!

kebetulan jumaat lepas, mak dan adik saya datang ke rumah..
dan kami takde apa-apa aktiviti pun hari sabtu, lepas ambil peluang pergi tengok filem ni .
anak-anak tinggal dengan opah yerrrr.....hehehe.


so far, filem fast & furiuos tidak  pernah mengecewakan penonton. 
sebelum korang nak tengok cerita ni, pastikan korang dah tengok semua siri fast & furiuos atau sekurang-kurangnya korang dah tengok Fast & Furious 3:Tokyo Driff. sebab cerita ni adalah kesinambungan dari part tersebut.
kalau tak nanti blurrr...eh, bila dia ni mati'...eh siapa lak Deckard (Jason Statham) dalam filem ni?banyak pula persoalannya nanti....

Mula je movie, dah terus dengan aksi. memang tak sempat nak mengantuk.
eh, pernah ke ada orang yang tengok F&F ni tertido? takde rasanya kannnn....

Cerita kali ni mengisahkan Dekcard Shaw yang ingin membalas dengan terhadap kumpulan Dominic Toretto (Vin Diesel) termasuklah Brian O'Conner (Paul Walker) dan keluarganya. Ini membuatkan Toretto marah nak ingin mencari Dekcard Shaw dengan menggunakan The God's Eye ciptaan Ramsey (Nathalie Emmanuel). Bagaimanakah God's Eye ini dapat menjejaki Dakcard? Dengan siapa pula Toretto bekerjasa memburu Dakcard?
Itu anda semua kena tengok sendiri, barulah best kan.

Pendapat saya, kali ini filem ini agak 'keterlaluan' menipu.
banyak sangat aksi kereta terbang haha.
tak boleh blah masa kereta mewah Lykan HyperSport yang menembusi 3 buah menara Etihad Towers di Abu Dhabi....dasyatttt weeiii.

Seperti yang kita ketahui, Paul Walker telah pun mati semasa penggambaran filem ini.


Agak sedih semasa part akhir, dimana part akhir ini telah ditambah sebagai 'penghormatan' selamat tinggal kepada watak Brian untuk selamanya dimana watak ini tidak dimatikan di dalam filem. Watak ini di'mati'kan kerana Brian ingin memberi tumpuan kepada keluarganya.

Ada ke Fast & Furious 8 nanti?? kita tunggu kemunculannya......
Yang pastinya Fast & Furios tanpa Paul Walker dah...

so....berapa bintang nak bagi?
saya kasi 4 BINTANG..........!!!!

1 comment:

  1. tak tengok lagi cerita ni . tnggu la , download je kot . huhuu

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...