Monday, October 21, 2013

Bila anak jauh.....

Dah seminggu awliya dihantar dekat kampung di Ipoh.
Duduk ngan atuknya...
Masa balik hari raya haji hari tu..terus tinggalkan dia kat sana.
Sementara aku menunggu masa untuk bersalin
Risau juga kalau bersalin malam-malam nanti
Sape nak jaga awliya kan....klau waktu siang tu bole juga hantar ke rumah pengasuh,
tapi kalau malam2...tak nak la mengganggu orang pulak kan.

Jadi atas alasan tu la aku TERPAKSA hantar ke kampung.
Sedih juga nak tinggalkan dia..

Hari-hari call mak tanyakan dia..
Kadang-kadang video call, nak tengok dia...
Kadang-kadang abang dan adik post gambar kat fb
Terubat sikit rindu...
Mak kata awliya ok je, tak meragam sangat pun..
Lagipun awliya kat sana ada kawan sepupu dia tu...
Mainan pun banyak kat sana, memang suka la dia kat kampung tu.
Bila atoknya tanya mana mama dan ayah, siap geleng-gelengkan tangan...
Maksudnya 'tak de'...
Gud girl anak mama...dah besar, pandai berdikari bila jauh dengan mama ngan ayah yerrr....

Bila kat sini, mama ngan ayah pulak yang meroyan bila awliya takde weeiii...
Mama tengok muka ayah, ayah tengok muka mama....
Hahaha....bosan tahap maksima.
Kalau sembang pun, mesti cakap pasal awliya.
'awliya tengah buat apa kan'.... 
'awliya dah tido ke masa ni'....
'awliya dah bangun ke'....
Sampai nampak cicak kat umah pun boleh cakap 'ni kalau awliya nampak cicak, mesti mulut dia bising panggil cicak tu'
Semua benda teringatkan pada dia.

Semalam keluar dating berdua kat Jusco pun, sampai nampak mainan yang masuk token tu,
'ni kalau awliya nampak menan ni, mesti suka...main sampai tak nak turun'...hehehhe
kan meroyan namanya tu...


haaa....camni la keadaan bila tak pernah jauh dari anak..
eh..dulu pernah la sekali tinggalkan dia masa g bercuti ke Vietnam, tapi masa tu 4 hari je.
lagipun kat sana kan shopping jer...ada aktiviti, takde la meroyan sangat ingat anak hahaha.

tapi bila ada depan, kadang-kadang kuar jugak suara tarzan mama dia ni bila anak buat perangai...hehehe
itulah anak....dialah racun, dialah penawar...dialah NYAWA
tak sanggup dah nak jauh ngan anak dah....sobs..sobs :-'(
rindu nak gaduh ngan awliya sebab berebut hp..mama nak main candy crush, awliya lak
tengok video ABC kat youtube...hehehe
rindu sebab takde orang sepahkan rumah, rindu takde orang kacau mama tengah masak...
dan yang mama paling rindu nak peluk cium anak mama yang bucuk ni....

#awliyanurzara#aidiladha#paritbuntar#


Awliya....
Mama ngan ayah RINDU....
Rindu yang teramat sangat-sangat....

p/s : harap-harap cepat la bersalin, tak sabar nak jumpa anak-anak mama....

4 comments:

  1. salam perkenalan dari ida ye
    jemput singgah blog ida ye
    umielman.blogspot.com
    dah follow blog ni no 159

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ida sudi singgah blog hani....i follow u back...:-)

      Delete
  2. mmg kan.kalau pisah kejap je dh rindu kan.haih~ rara pon lepas ni xnk dh pisah ngan anak.xtahan rindu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la kan rara....rasa macam hilang separuh nyawa je bila anak xde depan mata....uwaaaa xsanggup jauh lagi...

      Delete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...