Wednesday, October 23, 2013

progress rumah sewa

ramai tul rakan blogger dok post psl beli rumah baru/renovation rumah sendiri.
seronok je kan tengok...rumah kwn2 kita, besar-besar. Alhamdulillah.
aku yang dok kat area KL ni memang tak mampu la nak beli rumah macam tu.
tau2 je la harga rumah kat sini....tak MUNASABAH kadang2.
so yang mampu beli rumah apartment/kondo je la.
kalau nak beli rumah landlord ni, kena la cari luar KL.

kali ni aku nak update psl renovation rumah aku ari tu...
yang pernah baca post aku sebelum ni, aku pernah mention ni rumah lelong kos rendah je..
itu je termampu nak beli...hehe
apa pun, syukur alhamdulillah kan..
itupun bukan utk duduk, untuk bagi sewa je.
pelaburan jangka masa panjang.

progress rumah ni dah 80% siap renovation.
tinggal nak letak tai di bahagian porch dan ruang tamu, pasang pintu, pasang tingkap dan cat sahaja.
maybe dalam seminggu lagi boleh siap sepenuhnya.

ramai betul yang bertanya, nak sewa...
tp tak berani lagi nak bagi confirmation, sebab belum siap sepenuhnya.
itupun baru adik aku iklankan kat fb...belum lagi masuk dalam mudah.com

walaupun aku tak balik Ipoh nak tengok progress,
tapi abah ngan adik aku selalu gak update kat aku.
adik aku lak rajin send gambar...untuk aku tengok.


kabinet dapur dah siap...cuma masa adik send gambar ni belum siap lagi bahagian bawah tu.
 
 
tukar tai baru untuk bilik air/toilet
asalnya ada sinki kecil...sinki dah buang sebab pasang kolah kecil.
sebelum ni pakai shower.
 
 

asalnya rumah ni kat dinding takde border tai tu...so kontraktor dah pasang satu rumah border tu.
tujuan pasang border tu untuk elakkan dinding/cat rosak kalau kita mengemop lantai/cuci lantai.
tai untuk lantai ruang tamu pun akan ditukar yang baru.

 
pintu kayu/cermin/tai untuk porch akan dipasang minggu ni.
 
 
 
 
takat ni je la progress minggu ni. next week dh boleh tengok keseluruhan.






1 comment:

  1. Betul2..kena ada plan jangka masa panjang..setuju dengan statement tu..huhu :)

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...